iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Ensimmäisen sarjakierroksen viimeiseen otteluun Lapualle saapuu Salon Vilpas. Vilpas on pelaamistaan 10 ottelusta ottanut 5 voittoa. Edellisessä kotiottelussaan se kaatoi Lahti Basketballin 103-99 ja edellisessä vierasottelussa Vilpas haki pisteet Bisonsilta luvuin 79-90. Vilpas on tehnyt yhden pelaajavaihdoksen, kun Djimon Henson (12,2/1,6) sai 9 ottelu jälkeen tehdä tilaa Jamison Overtonille (17/3), joka heti ensimmäisessä ottelussaan kirjautti kovat pistelukemat. Vilppaan takamiehet Teemu Suokas (16/3,3/4s) ja Tavon King (14,3/2,9) ovat tilastollisesti olleet hyökkäyspäässä Vilppaan syömähampaita. DeAndre Dishman (9,9/5,6) ja Tyree Eady (9,3/4,4) täydentävät Vilppaan amerikkalaisnelikon. Suomalaisosastolla kovaa jälkeä tekee Kobrillekin kovin tuttu Juho Nenonen (7,2/4,5), joka on tunnetusti aina siellä missä tapahtuu. Lukas Vaara (6,6/4,7) ja Ríku Laine (3,5/2,8) pelaavat myös isoja minuutteja.

Kobrat pelasi edellisen ottelun vieraissa BC Nokiaa vastaan, josta tuomisina oli 2 sarjapistettä numeroin 74-91 (21-18,18-30,19-20,16-23). Nokia karkasi kolmen minuutin pelin jälkeen 13-2 johtoon, mutta Kobrien aikalisän jälkeen puolustus tiivistyi ja Kobrat veikin seuraavat 37 minuuttia 61-89. Taz Sherman oli kentän kunkku pussittamalla 37 pistettä. Kobrien saldo ennen syyskierroksen päättävää ottelua on 6/4.

Seuraavassa valmentajien mietteitä tulevasta ottelusta korisliigan sivuilta:

Ville Turja: Vilppaalla on ollut lähes viikko aikaa edellisestä matsista harjoitella ja ajaa uutta pelaajaa sisään heidän tekemiseensä. Onkin mielenkiintoista nähdä miten laajalla hyökkäyksen pelikirjalla he tämän päivän otteluun tulevat silloin kun Overton kentällä on. Vilpas pelaa erittäin kurinalaisesti 5vs5 tilanteissa. Mielestäni scoutin toteuttaminen on tämän päivän ottelussa erittäin tärkeää. Pelasimme perjantaina Nokialla, niin nyt on lisäksi hienoa nähdä miten lyhyempi pelirytmi vaikuttaa valmiuteemme.

Kokoonpano: Nikkarinen, Roberson, Puittinen, Sherman, Akwuba, Lehtoranta, Buffen, Tuomala ja Pihlajamäki

Jussi Savolainen: Kahden pelin viikko starttaa Lapualta, jossa kotijoukkue on hävinnyt tällä kaudella vain kertaalleen. Kobrat päästää keskimäärin alle 80 pinnaa omiin per peli ja on koko sarjan tilastoykkönen torjunnoissa. Meidän hyökkäyksen tehokkuus onkin yksi avaintekijöistä tässä ottelussa.                                

Kokoonpano: Suokas, Dishman, Eady, Nenonen, Mäkynen, Rönnholm, King, Vaara, Laine, Overton.

Kobrat – Vilpas Kobra-areenalla tiistaina 28.11 klo. 18.30.

Tervetuloa!

GD Vilpas 2023

 

Kobrat matkustaa runkosarjan ensimmäisen kierroksen viimeiseen vierasotteluun Nokialle. BC Nokia on pelannut hienon alkukauden ja on sarjakakkosena 14 pisteellä. Tappiot se on kärsinyt ainoastaan vieraskentällä Helsinki Seagullsille ja kotonaan Salon Vilppaalle. Joukkueen amerikkalaisosastolla on heti kauden alussa tehty yksi muutos, kun Mekhi Lairy (4/2) sai heti ensimmäisen ottelun jälkeen väistyä ja tilalle tuli aikaisemmiltakin vuosilta Nokialle tuttu Kahron Ross (13,4/2,9).  Both Gach (20,2/6,3), Tucker Richardson (16,4/8,4), ja Patrick Tapé (12,4/7,6) ovat kaikki pussittaneet kaksinumeroiset keskiarvot. Suomalaisosastolla suurimman vastuun kantavat Kobrillekin tuttu Fiifi Aidoo (8,1/2,8) sekä veljeksistä nuorin Tomas Murphy (7,4/3,5) ja joukkueen kapteeni Niko Mattila (6,5/3,9)

Kobrien edellinen kotipeli oli yksi kauden kohokohdista, kun Kauhajoen Karhu Basket saapui vieraaksi. Monisatapäinen karhun fanijoukko loi mahtavan tunnelman ja saapuipa Kauhajoelta parikymmenpäinen häjyjen joukkokin. Myös Kobrien kotioteluiden faniryhmä on kasvanut ja rummut pärisivät mahtavasti, joten tunnelma oli todellakin kokemisen arvoinen. Isot kiitokset molempien joukkueiden kannattajille, että olitte luomassa Kobra-areenalle todellisen tapahtuman. Ennen ottelua oli pelkona, kuinka Kobrat pystyy vastaamaan Karhu Basketin intesiteettiin, jonka se on hankkinut kovista europeleistä, mutta pelko oli turhaa, sillä Kobrat vei ottelua alusta alkaen ja yhtäkkiä tilanne oli 9-0. Parhaimmillaan ero kasvoi ensimmäisellä puoliajalla KJ Buffenin kakkosella tilanteeseen 40-24, kun ottelua oli pelattuna runsaat 16 minuuttia. Yksi hienoimmista suorituksista nähtiin 3 sekuntia ennen isoa taukoa, kun Kobrat juoni aikalisällä kuvion ja Antto Nikkarisen oman pään avauksesta Anthony Roberson pussitti summerikolmosen ja tauolle mentiin numeroissa 47-37. Toinen puoliaika jatkui varsin vauhdikkaana ja Kobrat piti etumatkastaan hyvin kiinni. Aivan ottelun lopussa Karhu Basket sai kirin aikaiseksi, kun Kobrien muutama helppo nosto toisessa päässä pyörähti koriraudoista ulos, mutta 7 pistettä lähemmäs ei vieraat päässeet ja niin pisteet jäivät Lapualle luvuin 77-68 (21-14,26-23, 15-11, 15-20).

Seuraavaksi valmentajien mietteitä korisliigan sivuilta:

Ville Turja:’Nokian tempo hyökkäykseen siirtymissä sekä puolustuksen intensiteetti ovat olleet kauden alussa omalla tasollaan. Heidän rekordinsa ja sijoituksensa on edellämainittujen ansiosta erinomainen. Pärjätäksemme ottelussa siirtymäpuolustuksen täytyy toimia ja täytyy pystyä vastaamaan heidän pallonpaineeseen pitämällä huolta pelivälineestä.'

Kokoonpano: Nikkarinen, Roberson, Puittinen, Sherman, Akwuba, Lehtoranta, Buffen ja Tuomala.

Greg Gibson:'Trying to build consistency against really good Lapua team. Lapua has shown they can be good offensively and they are physical on the defensive end. We need to know the personnel very well not to let them be comfortable.'

Kokoonpano: Mattila, Aidoo, Richardson, Gach, Tapé, Ross, Peltonen, Juntunen, Murphy, Boman, Mupapa, Välimäki.

BC Nokia-Kobrat perjantaina 24.11 klo. 18.30. Ruutu + klo 18:20 alkaen.

GD Nokialla sys 2023

 

Kobrat matkustaa seuraavaan otteluun Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Pyrintö on kärsinyt loukkaantumisista ja alkukausi on ollut sille haastava., Edellisessä kotipelissä se kaatoi Bisonsin 80-78 ja lähellä oli pisteiden ryöstäminen myös Lahdesta, mutta kotijoukkue oli lopulta vahvempi luvuin 93-89. Pyrinnön uusin amerikkalaispelaaja Luther Muhammad (21,7/4,7/4,7) on osoittautunut oivaksi hankinnaksi ja onkin Pyrinnön ykkönen pistekeskiarvoissa. Levypalloissa koko korisliigan paras on Nighael Cesar (14,1/13,3). Kotimaisella osastolla suurimman vastuun kantavat Antero Lehto (10,4/1,1) Justus Kilpinen (4,3/1,3) ja Kion Williams (6,1/1,9)   

Kobrat kärsi edellisessä ottelussa ensimmäisen kotitappion, kun KTP Basket oli vahvempi 79-83. Kobrien suurimmat ongelmat olivat toisen puolikkaan levypallopelissä, jotka levypallot kokonaisuudessaan menivät vierasjoukkueelle 39-53 sekä heittoprosenteissa, jotka jäivät kovin alhaisiksi kakkoset 45% (22/49) ja kolmoset 23% (5/22) . Kobrat ei ole vielä vieraspisteitä tällä kaudella pystynyt ryöstämään, mutta jokainen ottelu on uusi mahdollisuus.

Alla valmentajien mietteitä illan ottelusta Korisliigan sivuilta.

Ville Turja: Pyrintö on saamassa sairastuvalta pelaajia takaisin kokoonpanoon ja he tulevatkin olemaan kauden edetessä jatkuvasti kovempi vastus. Etenkin kotisalissaan Pyrintö perinteisesti pystyy pääsemään kovaan hurmokseen ja sitä lähdetäänkin tänään estämään. Ottelussa iso asia on levypallopelaaminen ja irtopallo tilanteissa kovuus. Syllan ilmeinen paluu loukkaantumisen jälkeen tämän ottelun kokoonpanoon lisää entisestään tilannekovuuden merkitystä. Tänään meidän pitää olla ensimmäinen joukkue syöksymässä pallon perään ja taistelemassa.

Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, Juho Lehtoranta, KJ Buffen, Joona Tuomala.

Miikka Sopanen: Sairastupamme on viimein alkanut tyhjentyä, toivottavasti "uusien miesten" tuoma energia näkyy heti pelisuorituksessa.

Kokoonpano: Ahvenjärvi, Ceaser, Chukwuma, Kilpinen, Lehto, Leppänen, Muhammad, Pelissier, Sylla, Williams.

Pyrintö – Kobrat keskiviikkona 8.11 klo 18.30 Pyynikillä.

GD Tamp 23

 

   

Lauantaina on Lapualla taas juhlapäivä, kun Kobrat kohtaa Karhu Basketin  korisliigassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueet ovat sarjassa tasapistein sijoilla 6 ja 7, kun molemmilla on koossa 8 sarjaottelusta 4 voittoa. Karhu Basket on pelannut myös Fiba Europe cupia ja kärsi kahdella edellisellä kierroksella todella harmittavat tappiot, kun ensin Liettualainen Jonava CBet voitti jatkoajan jälkeen kotonaan 98-94 ja viime keskiviikkona Saksan Bundesliigan Rostock Seawolves oli Kauhajoella vahvempi luvuin 92-98. Nuo tappiot tarkoittivat sitä, että Karhu Basketilla ei ole enää mahdollisuutta jatkolohkoon ja 16 parhaan joukkoon. Viime vuonnahan Karhu Basket eteni hienosti eteenpäin seuraavastakin jatkolohkosta aina pudotuspeleihin asti. Kotoisessa korisliigassa edellisellä kierroksella Karhu Basket kaatoi Lahti Basketballin murskaluvuin 106-59 mutta edellisessä vierasottelussa Loimaan Bisons oli vahvempi numeroin 85-80.

Karhun amerikkalaisnelikko on elänyt ja ainoastaan Horace Spencer (10,4/10,8) on alkuperäisestä kokoonpanosta jäljellä. Chris Brandon (0/1/2ottelua), Malik Ellison (12,8/10,3/4ottelua), Tahj Eaddy (12,3/3,3/4,5s/6ottelua) eivät enää kuulu kokoonpanoon vaan tilalle ovat tulleet Courtney Fortson (12,8/5/5,8s), Samuel Givens (15,7/7,7) ja viimeisimpänä Vincent Sanford (8/4/5s). Karhun suomalaispelaajisto uusiutui viime kauden jäljiltä, kun ainoastaan Eero Innamaa (5,8/3,4/2,4s) ja Joona Hakamaa (2,5/1,8) pelasivat joukkueessa myös edellisellä kaudella. Uusina suomalaispelaajina joukkueessa nähdään Topias Palmi (15,8/4) Oliver Kanden (2,9/1,3) Eemi Luukkonen (7,3/3,6) ja Karhu Basketin omana kasvattina 19-vuotias Jussi Ikkelä (0/2), jonka korisliiga debyytti nähtiin  Karhu Basketin edellisessä kotiottelussa.

Kobrat pelasi edellisen ottelunsa 10 päivää sitten, kun se haki vieraspisteet Tampereen Pyrinnöltä numeroin 75-88 (17-16,15-20, 13-34,30-18). Kobrilla on ollut hieman vaikeaa viimeistelyn kanssa ja hyvistäkään paikoista ei pallo ole tahtonut löytää korisukkaan muutamassa viime pelissä. Myös Pyrintöä vastaan ottelun alussa oli samoja vaikeuksia, mutta kolmannella jaksolla padot murtuivat ja Kobrat kasvatti johtonsa numeroihin 45-70 ennen viimeistä neljännestä. Neljännellä jaksolla johto pysyi kauan n. 20 pisteessä, mutta aivan ottelun loppuminuuteilla Pyrintö tykitti 3 kolmosta ja lopulta voittomarginaali oli 13 pistettä.

Paikallisderbyyn lähdetään hieman erilaisista tilanteista, kun Kobrilla edellisestä ottelusta on kulunut 10 päivää ja Karhu Basket on vastaavasti pelannut edelliseen 9 päivään 3 ottelua. Kobrille on tärkeintä pystyä vastaamaan Karhu Basketin kansainvälisten pelien tuomaan intesiteettiin heti ottelun alusta alkaen.

Kobra-areenalta ei varmasti tule tunnelmaa puuttumaan ja kotiyleisön onkin oltava valmiina haastamaan ottelussa myös Karhu Basketin monisatapäisen fanijoukkko, että Kobrapelaajat tuntevat olevansa kotijoukkue.

Alla valmentajien mietteitä illan ottelusta Korisliigan sivuilta.

Ville Turja: Paikalliskamppailu, siis juhlapäivä. Kaikki hallille! Itse ottelussa ratkaisevaa tulee olemaan meidän osalta pelitempoon pääsy nopeasti, pallosta huolenpitäminen sekä levypallopelaaminen.

Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, Juho Lehtoranta, KJ Buffen, Joona Tuomala, Eetu Hautala ja Juho Pihlajamäki.

Janne Koskimies: Viikon toinen ottelumme on aina mielenkiintoinen Etelä-Pohjanmaan Derby Kobria vastaan. Mielenkiintoista nähdä mitä Kobrat ovat keksineet, sillä heillä on 10 päivää aikaa edellisestä ottelusta. Odotettavissa on erittäin intensiivinen ottelu, johon saamme yli 200 kannattajaa mukaamme Kauhajoelta. Oranssi on Meidän!

Kokoonpano: Fortson, Sanford, Luukkonen, Hopkins, Kanden, Spencer, Innamaa, Ikkelä, Hakamaa, Palmi, Givens.

Kobrat – Karhu Basket tänään lauantaina 18.11 klo 17.00 Kobra-areenalla. Tätä tunnelmaa ei voi olla kokematta. Tervetuloa nauttimaan.

Gameday Karhu syys 2023

 

Kobrat pelaa seuraavan ottelun lauantai-illan huumassa KTP Baskettia vastaan. KTP on aloittanut kauden vahvasti, kun se on 6 ottelustaan voittanut 4. Tappiot joukkue on kärsinyt Katajalle ja Kouvoille. Kotikentällä ovat kaatuneet Seagulls sekä Lahti Basketball ja vieraspisteet joukkue on hakenut Salosta sekä Loimaalta. KTP onkin tällä hetkellä 3 ottelun voittoputkessa. KTP operoi erittäin laajalla rotaatiolla ja on ratkaisuvalmis kaikilta pelipaikoilta. Joukkueessa on tehty 1 pelaajavaihdos, kun Markise Davis (7/5) sai väistyä jo aiemmin Kotkassa pelanneen Roydell Brownin (16,5/5,5) tieltä, joka on nyt ollut mukana 2 ottelussa, jotka molemmat ovat päätyneet voittoihin. Kobrat ja KTP pelasivat vastakkain myös preseasonilla, joten aivan tuntematon amerikkalaiskolmikko ei vastaan tule. Vincent Golson Jr (15,8/3,3/6,2s), Shaun Dos Jr (18,3/4,5) ja Ahmad Rand (14/8,2) ovat kaikki pussittaneet kaksinumeroiset pistekeskiarvot. Suomalaispelaajista yli 20 minuutin peliajalla ovat Vili Nyman (9,7/4,8) ja Miikka Marttinen (5,2/2,5). Paljon vastuuta saavat myös Topias Kuukkanen (5,7/1,5), Juho-Matti Henttonen (3,8/2) Tomi Lommi (5/0,7) ja Joonas Timonen (3,8/1,6).

Kobrat on saalistanut 6 ottelustaan 3 voittoa, jotka kaikki ovat tulleet kotikentällä. Kotona ovat kaatuneet Kouvot, Bisons ja Korihait. Vieraskentällä vahvempia ovat olleet Kataja, Seagulls ja Lahti Basketball. Edellisessä ottelussa Korihaita vastaan jännitys säilyi aina viime sekunneille asti. Joukkueet pelasivat ottelun lopussa lähes 3 minuuttia ilman koria tilanteen ollessa 75-73, kunnes Kobrien Taz Sherman upotti kakkosen ja Antto Nikkarinen viimeisteli vapariviivalta voittonumeroiksi 78-73.

Alla valmentajien mietteitä illan ottelusta Korisliigan sivuilta.

Ville Turja; KTP on aloittanut kauden hienosti ja ottanut kovia voittoja. Meillä ollut hyvä treeniviikko ja ollaan varmasti valmiina illan otteluun. KTP:n nopeaan hyökkäykseen siirtymistä täytyy saada hidastettua ja heidän parhaat heittäjänsä pitää pystyä tunnistamaan. Koitetaan puolustaa kotikenttää kynsin hampain.

Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, Juho Lehtoranta, KJ Buffen, Joona Tuomala, Juho Pihlajamäki ja Eetu Hautala

Roope Mäkelä; Isokokoinen ja hyvin heittävä Lapua on toistaiseksi voittamaton kotonaan. Vaikka viikko toi ikäviä loukkaantumia niin kotitaikaa lähdetään rikkomaan.  Pallosta on huolehdittava ja levypalloissa pitää pärjätä niin meillä on mahdollisuuksia lyhempään kotimatkaan.

Kokoonpano: Doss, Rand, Timonen, Kuukkanen, Henttonen, Golson, Brown, Lommi, Nyman GTD 75% 

Kobrat - KTP Basket Lapuan Urheilutalolla tänään lauantaina 04.11 klo. 17.00. Tervetuloa.

Gameday Ktp syys 2023

 

Lisää uutisia

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkuAmikotapiolaVuorenmaa.pngSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceKRAUTAHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintecsolkotipizzatrutefysmehsataterasapesuswerokOilLamppedeluxhartmanViitawelhotmaaseututilitLaserSteelasilopcustomitEuromNummijokiKandKNeverasamunTLinnaSteelVendoTurunKKkaunistoniemimesmecinvestigojklogwirokitSteelCompFitLapuaMarianneArconSipilaRevisolVireconferrainnelimarkkaPKMyynticambriMarttila

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2023 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy