iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Lauantaina on Lapualla taas juhlapäivä, kun Kobrat kohtaa Karhu Basketin  korisliigassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueet ovat sarjassa tasapistein sijoilla 6 ja 7, kun molemmilla on koossa 8 sarjaottelusta 4 voittoa. Karhu Basket on pelannut myös Fiba Europe cupia ja kärsi kahdella edellisellä kierroksella todella harmittavat tappiot, kun ensin Liettualainen Jonava CBet voitti jatkoajan jälkeen kotonaan 98-94 ja viime keskiviikkona Saksan Bundesliigan Rostock Seawolves oli Kauhajoella vahvempi luvuin 92-98. Nuo tappiot tarkoittivat sitä, että Karhu Basketilla ei ole enää mahdollisuutta jatkolohkoon ja 16 parhaan joukkoon. Viime vuonnahan Karhu Basket eteni hienosti eteenpäin seuraavastakin jatkolohkosta aina pudotuspeleihin asti. Kotoisessa korisliigassa edellisellä kierroksella Karhu Basket kaatoi Lahti Basketballin murskaluvuin 106-59 mutta edellisessä vierasottelussa Loimaan Bisons oli vahvempi numeroin 85-80.

Karhun amerikkalaisnelikko on elänyt ja ainoastaan Horace Spencer (10,4/10,8) on alkuperäisestä kokoonpanosta jäljellä. Chris Brandon (0/1/2ottelua), Malik Ellison (12,8/10,3/4ottelua), Tahj Eaddy (12,3/3,3/4,5s/6ottelua) eivät enää kuulu kokoonpanoon vaan tilalle ovat tulleet Courtney Fortson (12,8/5/5,8s), Samuel Givens (15,7/7,7) ja viimeisimpänä Vincent Sanford (8/4/5s). Karhun suomalaispelaajisto uusiutui viime kauden jäljiltä, kun ainoastaan Eero Innamaa (5,8/3,4/2,4s) ja Joona Hakamaa (2,5/1,8) pelasivat joukkueessa myös edellisellä kaudella. Uusina suomalaispelaajina joukkueessa nähdään Topias Palmi (15,8/4) Oliver Kanden (2,9/1,3) Eemi Luukkonen (7,3/3,6) ja Karhu Basketin omana kasvattina 19-vuotias Jussi Ikkelä (0/2), jonka korisliiga debyytti nähtiin  Karhu Basketin edellisessä kotiottelussa.

Kobrat pelasi edellisen ottelunsa 10 päivää sitten, kun se haki vieraspisteet Tampereen Pyrinnöltä numeroin 75-88 (17-16,15-20, 13-34,30-18). Kobrilla on ollut hieman vaikeaa viimeistelyn kanssa ja hyvistäkään paikoista ei pallo ole tahtonut löytää korisukkaan muutamassa viime pelissä. Myös Pyrintöä vastaan ottelun alussa oli samoja vaikeuksia, mutta kolmannella jaksolla padot murtuivat ja Kobrat kasvatti johtonsa numeroihin 45-70 ennen viimeistä neljännestä. Neljännellä jaksolla johto pysyi kauan n. 20 pisteessä, mutta aivan ottelun loppuminuuteilla Pyrintö tykitti 3 kolmosta ja lopulta voittomarginaali oli 13 pistettä.

Paikallisderbyyn lähdetään hieman erilaisista tilanteista, kun Kobrilla edellisestä ottelusta on kulunut 10 päivää ja Karhu Basket on vastaavasti pelannut edelliseen 9 päivään 3 ottelua. Kobrille on tärkeintä pystyä vastaamaan Karhu Basketin kansainvälisten pelien tuomaan intesiteettiin heti ottelun alusta alkaen.

Kobra-areenalta ei varmasti tule tunnelmaa puuttumaan ja kotiyleisön onkin oltava valmiina haastamaan ottelussa myös Karhu Basketin monisatapäisen fanijoukkko, että Kobrapelaajat tuntevat olevansa kotijoukkue.

Alla valmentajien mietteitä illan ottelusta Korisliigan sivuilta.

Ville Turja: Paikalliskamppailu, siis juhlapäivä. Kaikki hallille! Itse ottelussa ratkaisevaa tulee olemaan meidän osalta pelitempoon pääsy nopeasti, pallosta huolenpitäminen sekä levypallopelaaminen.

Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Anthony Roberson, Timi Puittinen, Taz Sherman, Theo Akwuba, Juho Lehtoranta, KJ Buffen, Joona Tuomala, Eetu Hautala ja Juho Pihlajamäki.

Janne Koskimies: Viikon toinen ottelumme on aina mielenkiintoinen Etelä-Pohjanmaan Derby Kobria vastaan. Mielenkiintoista nähdä mitä Kobrat ovat keksineet, sillä heillä on 10 päivää aikaa edellisestä ottelusta. Odotettavissa on erittäin intensiivinen ottelu, johon saamme yli 200 kannattajaa mukaamme Kauhajoelta. Oranssi on Meidän!

Kokoonpano: Fortson, Sanford, Luukkonen, Hopkins, Kanden, Spencer, Innamaa, Ikkelä, Hakamaa, Palmi, Givens.

Kobrat – Karhu Basket tänään lauantaina 18.11 klo 17.00 Kobra-areenalla. Tätä tunnelmaa ei voi olla kokematta. Tervetuloa nauttimaan.

Gameday Karhu syys 2023

 

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkuAmikotapiolaVuorenmaa.pngSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceKRAUTAHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoBarberMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintecsolkotipizzatrutefysmehsataterasapesuswerokOilLamppedeluxhartmanViitawelhotmaaseututilitLaserSteelasilopcustomitEuromNummijokiKandKNeverasamunTLinnaSteelVendoTurunKKkaunistoniemimesmecinvestigojklogwirokitSteelCompFitLapuaMarianneArconSipilaRevisolVireconferrainnelimarkkaPKMyynticambriMarttilaKJHkokoksalicontriaprmviesatekUlaVaasafarmari24

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2024 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy