iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Lahti Basketball – Kobrat 81-84 (21-24,27-14,17-30,16-16)

Kobrat matkusti Lahti Basketballin vieraaksi hieman vajaamiehisenä, kun sekä Jussi Turja että Denzel Livingston joutuivat jättämään loukkaantumisten takia ottelun väliin. Kobrat aloitti ottelun vahvasti ja Eric Adamsin (13/8/3r/2t) jakson loppuun tehdyt 7 peräkkäistä pistettä takasivat Kobrille 3 pisteen johdon ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Toisen jakson loppupuolella Lahti kuitenkin karkasi ja vei sen selvästi, joten puoliajalle mentiin kotijoukkueen 48-38 johtoasemassa. Kolmannen jakson Kobrat avasi hyvin, mutta hyvän heittopelinsä ansiosta Lahti kasvatti johtonsa Karl Gamblen (17/7) heitolla numeroihin 56-43. Tämän jälkeen KJ Jackson (25/4/6s/3r) otti Kobrat reppuselkään ja pussitti jaksolle 17 pistettä johdattaen Kobrat 65-68 johdossa viimeiselle neljännekselle. Vahvaa taustatukea tuossa vaiheessa antoi upeasti taistellut Henry Boyd (6/2/1r) ottaen upeita riistoja ja levypalloja. Neljännen jakson alkuun Kobrien parhaana palkittu Danny Pippen (31/6/2t) viimeisteli joukkueelle 10 peräkkäistä pistettä, mutta Lahden parhaana palkittu Michael Ertel (27/4) vei kuitenkin kotijoukkueen 79-78 johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat 4 minuuttia. Adamsin 3 pistettä, Jacksonin vapari ja Pippenin kakkonen kasvattivat Kobrajohdon numeroihin 79-84, kun aikaa oli jäljellä 2 minuuttia. Ottelun loppu olikin aikamoinen. Korinteko oli vaikeaa molemmille osapuolille ja Kobrien Adams napsi tärkeitä levypalloja sekä torjui lähes avoimen kolmosyrityksen. Ertel kuitenkin kavensi kakkosellaan tilanteeksi 81-84, kun kellossa oli aikaa 30 sekuntia. Antto Nikkarisen (2/1/3s/1r) periksiantamaton taistelu toi Kobrille tärkeän riiston, kun Lahden Gamble oli pääsemässä yksin läpi. Lopussa pallo poltteli molempien joukkueiden käsissä, mutta kumpikaan ei enää onnistunut korinteossa ja arvokkaat sarjapisteet lähtivät Lapualle.

’Lahti oli vähän aggressiivisempi ja valmiimpi pelin alussa. Lahden 9 hyökkäyslevyä ensimmäisellä puoliajalla oli liikaa. Kolmannella jaksolla korjasimme palloskriinipuolustuksen kuntoon ja saimme hyvän jakson siihen. Tehtiin kovia koreja ja vieraspeliksi erinomainen efortti. Ei voi olla kuin tyytyväinen.’ Ville Turja tuumii

’Alku oli meiltä kehno eikä oltu valmiina pelaamaan. Lahti myös pelasi hyvin ekan puoliajan. Puoliajan jälkeen tulimme kopista uudella ilmeellä. 80% hyvää tekemistä meiltä tänään.’Henry Boyd kertoo.

Maaottelutauon jälkeen Kobrat jatkaa kotiottelulla 18.11, kun Lapualle saapuu Korihait ja sen jälkeen vierasottelu BC Nokiaa vastaan päättää runkosarjan ensimmäisen kierroksen.