iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Kobrat kohtasi Lapualla pelatussa korisliigan kärkikamppailussa sarjaykkösen KTP-Basketin. Kobrat vei vähäkorisen kamppailun numeroin 63-60 (11-24,23-10,15-11,14-15) ja siirtyi sarjakärkeen, kun runsas kolmannes korisliigan runkosarjasta on pelattuna.

Ottelun alussa muistettiin tasaluvuille yltäneitä Kobrapelaajia. Loukkaantumisen takia tästä ottelusta sivussa ollutta Jussi Turjaa muistettiin 300 korisliigaottelun ja Atte Perttua 400 korisliigaottelun pelaamisesta.  

KTP aloitti ottelun vahvasti ja veikin ensimmäisen jakson 13 pisteen erolla. ’En ollut kauhean huolissani tuossa vaiheessa, koska olimme itse hukanneet 4 helppoa lay uppia ja pari vapariakin pyörähti ohi. Onhan se tietysti aina kuopasta ylös kapuamista, kun ero pitää saada kiinni’ päävalmentaja Ville Turja tuumi

Kobrat parantikin selvästi toiselle jaksolle ja tilanne kääntyi päälaelleen, kun Kobrat vei toisen jakson samaisella erolla ja näin puoliajalle mentiin tasatilanteessa 34-34.

Kolmas jakso olikin sitten puolustuksen riemujuhlaa ja korinteko tehtiin molemmin puolin erittäin vaikeaksi. Tuomarilinja oli hyvinkin salliva ja miestä sai ottaa surutta, joka toi mukanaan lisävaikeutta pistetehtailuun. Kobrat kuitenkin hallitsi hienokseltaan ja viimeiselle kympille lähdettiin Kobrien johtaessa 49-45.

KTP aloitti viimeisen neljänneksen vahvasti ja joukkueen parhaana palkittu Jordan Giles (16/4), veikin kolmosellaan vieraat 49-51 johtoon, kun otteluaikaa oli jäljellä runsaat 7 minuuttia. Tämän jälkeen ottelu eteni lähes kori korista. Ensin Kobrien parhaana palkittu ja hienon ottelun pelannut Danny Pippen II (27/15/4t) vei kolmosellaan Kobrat taas johtoon. KTP:n liukas takamies Brandon Sly (10/6) lisäsi kolmosellaan KTP:n johdon taas kolmeen, jonka johdon Kobrien KJ Jackson (15/1/4s/1r) kuittasi toisessa päässä ja tilanne tasan, kun puolet jaksosta oli jäljellä. Joonas Timonen (11/3) ja Roydell Brown (8/6) kasvattivat vieraiden johdon numeroihin 56-60, kun kellossa oli aikaa 2,15. Tämän jälkeen Danny Pippen otti ohjat omiin käsiinsä upottaen ensin kolmosen sekä Kobrien aikalisäkuvion päätteeksi kakkosen vieden Kobrat 61-60 johtoon. Seuraavassa KTP:n hyökkäyksessä Pippen otti puolustuslevypallon ja häntä rikottiin välittömästi. Danny upotti molemmat vaparinsa ja mentiin KTP:n aikalisälle, kun aikaa oli jäljellä 6 sekuntia. Sivurajasta pallo pelattiin Brandon Slylle, jonka kolmosyrityksen Pippen torjui ja juhlat Lapuan Urheilutalossa käynnistyivät.

’En tiedä onko tässä salissa peli koskaan näin pieniin numeroihin päättynyt. Puolustuksellisesti molemmilla joukkueilla laatu oli välillä hyvää ja tuomarit sallivat kovan linjan, että sai ottaa oikein kunnolla kontaktia. Alun söhellyksen jälkeen saatiin koottua itsemme ja lopussa ollaan oltu tänä vuonna edellisiin kausiin verrattuna todella paljon huolellisimpia eikä anneta ottelun luisua käsistä vaan pelataan se mitä sovitaan.’ Juho Lehtoranta kertoo

’KTP vaihtoi suurimman osan palloskriineistä ja hyökkäyksellisesti ottelu oli hankala, mutta puolustuksellisesti meiltä lähes paras ottelu ja pysyttiin hyvin suunnitelmassa eikä tehty virheitä. En oo varmaan meidän pelaajien vielä nähnyt tekevän noin kovaa työtä puolustuspäässä kuin mitä tänään nähtiin. Toinen jakso oli meiltä parasta hyökkäyspeliä, jolla saatiin eka jaksolla tullut ero kiinni ja tokalla puoliajalla pystyttiin sitten tekemään muutama piste enemmän ja se riitti voittoon. Ville Turja kertoo.

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintecsolkotipizzatrutefysmehsataterasapesuswerokOilLamppedelux

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2022 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy