iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Keskiviikkona Lapualla pelataan korisliigan kärkikamppailu, kun sarjassa tasapistein kärjessä olevat KTP-Basket ja Kobrat kohtaavat Lapuan Urheilutalolla. Seitsemän kierroksen jälkeen molemmilla joukkueilla on saldo 5/2 ja koossa 10 sarjapistettä. KTP-Basket on napannut 3 kotivoittoa, kun Karhuvuoressa ovat kaatuneet Pyrintö, BC Nokia ja Kataja sen sijaan Lahti vei vieraspisteet mukanaan. Vieraskentällä Kotkalaiset ovat kaataneet Kouvot ja Korihait, mutta Kauhajoelta ei ollut pisteitä otettavissa. Kobrat ja Karhu Basket ovat ainoat joukkueet, jotka eivät vielä ole kotisalissaan kärsineet tappiota. Kobrat on kaatanut kotonaan Karhu Basketin, Vilppaan sekä Tapiolan Hongan. Vieraskentällä ovat kaatuneet Seagulls sekä Pyrintö, mutta Kataja ja Kouvot osoittautuivat kotikentillään vahvemmiksi. Kobrat ja KTP-Basket ovat korisliigassa kohdanneet 36 kertaa ja voitot ovat Kotkalaisille 22/14. KTP:n joukkueesta löytyy hurjasti hyökkäysvoimaa ja se onkin sarjan kärjessä tehtyään keskimäärin 93,71 pistettä ottelua kohden. Joukkueesta on 6 pelaajaa kaksinumeroisilla pistekeskiarvoilla ja suomalaispelaajista eniten pisteitä on kerännyt 213 senttinen Mubasar Ali (13,6/7,2), joka onkin ollut kauden valovoimaisin tulokas korisliigassa. Vili Nyman (12,9/4,2) pelaa tuloksellisesti parasta kauttaan ja vahvistusrintamalla Brandon Tabb (19/3,9), Roydell Brown (16,9/8,3) Jordan Giles (13,3/5,4) ja Brandon Sly (12,4/2,4/6s) pistävät urakalla palloa pussiin. Oman mausteensa otteluun tuo veljesten Juho Lehtorannan (2,4/2,1) ja Joonas Lehtorannan (5,7/1,6) välinen taistelu vastakkaisilla puolilla, jossa välillä mitataan perheen valtikkaa kiivaastikin. 

Kobrilla on takana Kouvolan reissu viime perjantailta, josta tuomisina ei ollut kuin kokemusta. Puolustuspelaaminen tulee olemaan ratkaiseva tekijä siinä, että kotisaldo pystytään pitämään puhtaana. Kobrat pääsee otteluun lähes täydellä miehistöllä ainoastaan Jussi Turjan Kouvolassa saama alaraajavamma pitää hänet arviolta sivussa 4-6 viikkoa.

Näin valmentajat kommentoivat tulevaa ottelua korisliigan sivuilla:

Ville Turja: Korisliigan hyvä puoli on se, että uusi mahdollisuus pelata paremmin tulee erittäin nopeasti. Pitkistä vieraspeleistä Joensuu ja Kouvola takana ja Kouvolassa perjantaina pelattiin huomattavasti paremmin kuin Joensuussa. Kouvot oli vain yksinkertaisesti loppuhetkillä erittäin hyvä.

Sitten katseet onkin käännetty sarjakärki KTP:hen. KTP on erittäin tulivoimainen joukkue, jolta löytyy korintekouhkaa kaikilta etäisyyksiltä. Lisäksi he pelaavat todella fyysisesti. Lähdetään suojelemaan kotikenttää ja haastamaan alkukauden hienosti pelannutta Kotkaa. 

Kokoonpano: Eric Adams, Denzel Livingston, Chrysostom Chukwuma, Henry Boyd, Antto Nikkarinen, Justus Kilpinen, KJ Jackson, Danny Pippen, Juho Lehtoranta, Atte Perttu

Roope Mäkelä: Vastakkain kaksi varsin samantyylistä joukkuetta. Korintekotaitoa ja vauhtia kentältä löytyy varmasti. Meillä on varsin kaksijakoinen peli Pyrintöä vastaan alla. Yritetään ottaa toisen jakson hyvät asiat mukaan Lapuan pitkälle bussireissulle niin varmasti pystymme pelaamaan voitosta.

Kokoonpano: Nyman, Lehtoranta, Tabb, Brown, Ali, Sly, Timonen, Giles, Henttonen GTD 75%, Mykrä GTD 75%.

Kobrat – KTP keskiviikkona klo 18.30 Lapuan Urheilutalolla. Tervetuloa.

Kouvot vahvempi kotikentällään

Kobrien reissu Kouvolaan ei tuottanut tulosta vaan pisteet jäivät kotikentälle lukemin 104-90 (27-31,22-15,20-25,35-19). Kobrat aloitti ottelun melko hyvin eikä pelissä näkynyt pitkän vierasmatkan tuomaa jäykkyyttä. Ottelu eteni hyvin tasaisesti, kunnes toisen jakson alkupuolella Kouvot nykäisi ja siirtyi Austin Butlerin (14/8) vaparilla 41-34 johtoon. Kobrat pystyi kuitenkin kaventamaan eroa Denzel Livingstonin (23/7) johdolla ja puoliajalle mentiin tilanteessa 49-46. Kolmas jakso eteni tasaisesti, mutta Kobrilla oli isoja vaikeuksia saada helpoistakaan paikoista palloa koriin, mutta tilanne oli koko ajan hallinnassa. Jakson lopun Kobrat pelasi vahvasti ja pirteimmin Kobrista esiintynyt Justus Kilpinen (15/4) pussitti kolmosellaan tilanteeksi 69-71 ennen viimeistä jaksoa. Tuossa vaiheessa peli tuntuikin olevan Kobrien hyppysissä, mutta toisin kävi. Kobrien piti lähteä karkumatkalle, mutta eroa tekikin Kouvot upean ottelun pelanneen Deshon Taylorin (38/4) johdolla, jolle ei Kobrajoukkueesta löytynyt pitelijää.  Kobrien parhaana palkittu Chrysostom Chukwuma (8/1) toi vielä uskoa vierasjoukkueelle, mutta Kouvot meni kuitenkin menojaan. Parasta antia Kobrajoukkueelle olivat Juho Lehtorannan (6/1) pari kolmosta ottelun loppuhetkillä.    

’Ei pystytty tekemään sovittuja asioita ihan tarpeeksi hyvin. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt pelata enemmän vain yksi iso kentällä. Ajoittain kun homma toimi saatiin aika hyvin pysäytettyä Kouvojen hyökkäystä. Kouvot otti toisella puoliajalla meidän palloskriinihyökkäyksen hyvin pois ja homma hieman puuroutui. Taylor oli tänään aika kova.’ Ville Turja kertoo.

’Onnittelut Kouvoille voitosta, pelasivat hienosti kaikkien vaikeuksien jälkeen. Meidän puolustus vuosi tänään kuin tulpaton vene. Ei saatu Tayloriin mitään kuria. Meillä oli hyvä pelisuunnitelma, mutta ei pystytty toteuttamaan sitä riittävästi. Meidän hyökkäys oli tänään ok, puolustukseen tämä kaatui.’ Justus Kilpinen tuumii.

 PAA 7800 Edit

 

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspilapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusLapua Floors- parketitpohjanrkLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalePaViVaaSimpsioseitJaskariKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudusKonevuokrausPm trukkiTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovariJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesjitavalueppeabyararimboTRVosatKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokPolyplanWellbitPurkuexpKuomasoramosrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoInvestrentaFennoLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1TJConsLAgenttiLevyvirtaSeamkTuurinGrHhiRobsuokkopasi ahola valokuvausKaaritaivutusNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjstMHiomoMarianTAsfalttitaitoEPOPcleorpaalutusaccountoraluweldAntinAutoTavoylisahkoKareliaLaattaCkvaApteekkisundeejaakkolaKestransklMyllymakifintecsolkotipizzatrutefysmehsataterasapesuswerokOilLamppedelux

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2022 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy