iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Kobrien tuleva kausi on järjestyksessään 10. miesten korisliigassa.
Kobrat on pelannut 5 harjoitusottelua ennen sarjakauden alkua.
Harjoitusottelut pelattiin Vilpasta 98-76 (24-11,24-20,22-19,26-26), Korihaita 80-72 (23-18,21-19,10-24,26-11), Katajaa 84-85 (22-25,13-29,22-13,27-18), Seagullsia 67-68 (11-22,18-18,17-20,21-8) ja Pyrintöä 80-97 (22-23,12-13,16-32,30-29) vastaan. Kaikki ottelut olivat vierasotteluja ja fanit pääsevät paikanpäälle tutustumaan joukkueeseen vasta ensimmäisessä sarjaottelussa, kun Lapualle saapuu Joensuun Kataja Basket.
Harjoitusotteluista Kobrat hävisi kaksi ensimmäistä, mutta sen jälkeen kolme seuraavaa Kobrat onnistui kääntämään edukseen.
Harjoitusotteluiden tuloksella ei sinällään ole merkitystä vaan paljon isompi merkitys on sillä miten ottelut vievät joukkueen tekemistä eteenpäin.

’’Pelattiin tälle kaudelle hyvät harjoitusottelut ja mielestäni saimme niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Pelasimme ensimmäisen harkkamatsin välittömästi, kun amerikkalaispelaajat olivat liittyneet joukkueeseen ja sen ottelun hyödyt olivat hieman erilaiset, kuin neljän seuraavan.
Olemme harjoittelussamme keskittyneet ennen kaikkea puolustuspään asioihin ja harjoituspelit palvelivatkin mielestäni juuri puolustuskonseptin tarkentamista ja selkeyttämistä kaikkein eniten.
Joukkueemme on selkeästi fiksu ja ottaa hyvin vastaan uusia asioita ja muutoksia. Uusien asioiden harjoittelu ja omaksuminen onkin sujunut yllättävän kivuttomasti.”
päävalmentaja Ville Turja kertoo.

Joukkue uudistui merkittävästi

Kobrien joukkue koki melko mittavia uudistuksia tulevalle kaudelle.
Edelliskauden joukkueesta jatkoivat Antto Nikkarinen, Jussi Turja, Juho Lehtoranta ja Ville Taipale sekä valmennuskaksikko Ville Turja ja Nebojsa Dimic.
Uusina kotimaisina pelaajina Kobrapaidassa nähdään Justus Kilpinen, joka siiryy Kobriin Tampereen Pyrinnöstä sekä Henry Boyd ja Chrysostom Chukwuma, jotka molemmat siirtyvä Lapualle JBA:sta. Lisäksi joukkueeseen liittyi armeijan takia yhden välivuoden pitänyt Niko Mantere.
Amerikkalaisnelikko meni myös uusiksi ja eniten kokemusta joukkueeseen tuo Benjamin ’BJ’ Raymond, joka on urallaan ehtinyt voittaa yhden suomenmestaruudenkin Tampereen Pyrinnössä. Andre Wesson tulee suoraan yliopistosta ja Christian Lutetella on edelliseltä koronakaudelta muutama ottelu pelattuna Euroopassa.

”Uudet pelaajamme ovat erinomaisia puolustuspään pelaajia fyysisten ominaisuuksien ja puolustusorientoituneisuuden ansioista. Onkin valmentajana todella helppoa heittää pelaajia kentälle, kun tietää, ettei tarvitse puolustuksessa piilotella ketään, vaan päinvastoin penkiltä tuleville pelaajille voi antaa puolustuksellisesti kuormittavimpia tehtäviä.”

Stokley Chaffee täydentää amerikkalaisnelikon

Stokley Chaffee liittyi joukkueeseen viimeisenä amerikkalaispelaajana.
Stokely on 204 senttinen hyvin liikkuva sentteri, joka pelasi kaksi edellistä kautta Kyproksella Omonia Nicosian joukkueessa. Jälkimmäisellä kaudellaan Stokley kirjautti tilastot 16,6p/10,8l/3,3s ja 2r ottelua kohden.
’Haimme BJ:n kaveriksi liikkuvaa hyvin puolustavaa sentteriä ja mielestäni nuo asiat Stokleyn kohdalla toteutuvat mukavasti. Stokley on todellinen taistelija, joka ei anna missään tilanteessa tuumaakaan periksi.
Lisäksi hieno asia on se, että hänellä on suuri halu kehittää myös kaarella pelaamista, johon hän varmasti saa mahdollisuuden BJ:n kanssa pelatessaan.’ Ville Turja kertoo.

Otteluennakko Kobrat VS Kataja

Korisliiga kauden avaukseen Lapuan urheilutalolle saapuu lauantaina 2.10 Joensuun Kataja Basket.
Kobrat kävi Joensuussa muutama viikko sitten pelaamassa harjoitusottelun Katajaa vastaan. Ottelun alussa Kobrat oli selkeästi niskan päällä, vasta muutaman päivän joukkueena yhdessä ollutta ja vajaamiehisenä pelannutta isäntäjoukkuetta vastaan.
Toisella puoliajalla, parinkymmenen pisteen taukojohtoon päässeelle Kobrajoukkueelle, kävi klassinen intensiteetin putoaminen ja Katajan samalla terävöityessä, Kataja vei toista puoliaikaa nimiinsä melko kylmästi, käväisten lopussa johdossakin, kunnes Kobrakapteeni Antto Nikkarinenlaittoi muutama sekunti ennen loppua kakkosellaan Kobrat pisteen johtoon ja voittoon.
Tulevan viikonlopun kauden avaukseen Kataja saa kentälle melko varmasti ainakin Suomen mestaruuden Kauhajoella voittaneen Christopher
McKnightin. Mestaruusvuonna nelospaikalla viihtyvä McKnight kirjasi 30 minuutissa tilastot 14/6,6 upottaen kolmosensa lähes 40% tarkkuudella.
”McKnight on Katajalle, kokeneena pelaajana, erittäin tärkeä osa heidän joukkuettaan. Emme hänen otteitaan kentällä vielä harjoituspelissä nähneet, mutta kauden avaukseen meidän täytyy olla tietoisia hänen vaarallisuudestaan.” mietti päävalmentaja Ville Turja

Kobrilla harjoitusottelut sujuivat hyvin ja palvelivat hienosti kauteen valmistautumista. Asiat tuntuvatkin olevan mukavasti mallillaan ja Kobraleirissä lähdetään kauden avaukseen varovaisen luottavaisena.
”Sanoisin, että on ollut pitkään aikaan paras preseason mitä muistan meillä olleen. Osin tähän vaikuttaa myös se, että ensimmäistä kertaa meillä on 10-pelaajaa, jotka pääsevät jokaiseen treeniin harjoitellen ammattimaisesti.
Luottavaisin mielin lähden kauteen tämän hienolla asenteella harjoitteluun ja ylipäätään koripalloon suhtautuvan Kobrajoukkueen kanssa”
”Meillä ei ole vielä valtavia joukkuetta kasvattavia vastoinkäymisiä ollut, mitä nyt ensimmäisissä harjoitusotteluissa tuli tappiot. Pientä jobinpostia tuli itselleni, kun minut määrättiin maanantaina, aikaisemmin tapahtuneen, korona-altistumisen vuoksi karanteeniin, ja täyttä rokotesuojaa en ollut
ehtinyt tuossa vaiheessa vielä saamaan. Mietin tilanteen kuitenkin niin, että mikäli joku joukkue tästäkin selviää, niin se on tämä joukkue. Uskonkin heidän kääntävän poissaoloni joukkuetta yhdistäväksi voimavaraksi.”

Kobrat – Kataja Basket Lapuan Urheilutalolla lauantaina
02.10 klo 17.00. Tervetuloa.

ennakkokuva

 

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariAPowerparkLaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPLakeusmskHalpahalliDatabrosnammoietappiakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaeepeelujataloAlueTaitoFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutKVSvehkon oyLakAptMinimanikaptpiippoavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajSeilabEscarmatKayttoautokv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritRMokkilapuahoviTopGreenetCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskasoilconkalustekkaukokiitoMartelaAukiaMallinnusFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaKeittiomaailmaSilmaALOFKSuperPPHydNesmarPirttiRenoaPirjonPLiikuntatoimimajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaurheiluteippi logoMovemakersSimpsioseitJaskarilahdensuoKatilaPaukkuLapuanEnOPTiisteMakelaprintlinkRaMaNesteLapuaLappavesiEuromasterJaaskelainenhinausUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanembkoskinenlsmrudussolmioKonevuokrausPm trukkiOjalaTLuomaTukkutaloHerkkulhdeRuuhikoskieupartselektaSisailmamestMakkonensipapolttovarinahkalaJeppoBiogasTulisalotyllisTurunEinesTMRautajitavalueppeabyararimboTRVosatvirtasenKauhavaKaukoLlannenSaloLakuepoxMeltexfinnpartiapalkintokHeirolarskaPolyplanWellbitUnessPurkuexpKuomasoramopalmiateksrkopLakeudenAsbBowlingTSportiaEsterTopinAutoavakotimattoeezyInvestrentaFennoRiitanHerkkuLaihiantpsopmetalSilwerWayVaasansKipup1KultaTahtiTJConsLevyvirtaSeamkAviserTuurinGrHhiRobsuokkoKaaritaivutusplvLatvaRNordlogPakkalakmvLVIaslasiasennusFinlamelliPumppumestaritKamukoPeltomarketMigJaKoneerakellariLaatuvalisjst

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 13 €
Opiskelija 10 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 190 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 240 €

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2021 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy