iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Kobrat on solminut valmentajasopimuksen Nebojsa Dimicin kanssa. Nebojsa, jota tuttavallisemmin kutsutaan nimellä Nebo aloitti koripallouransa Serbiassa Red Star Belgradin nuorten pelaajien kehitysjoukkue FMB:ssä. Peliaikanaan joukkueeseen kuuluivat myös sellaiset palaajasuuruudet kuin Milos Teodosic, joka NBAssa edusti Los Angeles Clipersiä ja pelaa nyt Virtus Bolognassa. Miroslav Raduljica ex. Milwaukee Bucks ja Minnesota Timberwolves. Nemanja Aleksandrov (Red Star Belgrade, Olimpija Ljubljana, Oldenburg) sekä kaikille suomalaisille tuttu Dragan Labovic, joka suomessa edusti BC Nokiaa. Nebo pelasi myös Serbian nuorten maajoukkueessa. Serbiassa pelaamisen jälkeen Nebo siirtyi USA:han ja Lambuth Universityyn (NAIA), jossa pelasi 4-kautta. Nebon viimeisellä kaudella joukkue voitti oman konferenssin ja selviytyi NAIA divisioona I:n kansalliseen lopputurnaukseen ’Sweet16’. 

Selkävaivat päättivät kuitenkin pelaajauran ja tällä hetkellä Nebo toimii tutkijatohtorina Vaasan yliopistossa, jonka lisäksi hän on 4 kautta valmentanut Vaasan Salaman naisjoukkuetta Keskisellä alueella (II div), jossa johdattanut joukkueen mm. kahteen peräkkäiseen mestaruuteen.  ’Olen innoissani päästessäni tekemään yhteistyötä Villen kanssa, joka on loistava nuori valmentaja. On ollut myös hienoa päästä tekemisiin ammattilaisjoukkueen kanssa, jossa kaikki pelaajat keskittyvät vain koripalloon’.
’Oli tosi mahtavaa, että saatiin Nebo mukaan meidän valmennustiimiin. Nebo on varmasti yksi innokkaimmista koripallon seuraajista lajin kaikilla tasoilla. Nebolla on loistava tausta ja kun kaveri on vielä mielettömän mukava niin hyvältähän tämä tilanne tällä hetkellä näyttää. Nebo tuo harjoituksiin paljon uusia ideoita ja vaikka itse kuinka yrittää vaihdella ja kehittää vaikka uusia heittoharjoituksia niin uuden keksiminen on kuitenkin rajallista. Varsinkin meidän kokeneimpien pelaajien kohdalla on huomannut, että uudet ja erilaiset harjoitteet ovat sytyttäneet porukkaa kivasti.’ valmentaja Ville Turja tuumii

Nate Grimes täydentää Kobrien amerikkalaisnelikon
Kobrien neljäs amerikkalaispelaaja on 24-vuotias Nate Grimes. Nate valmistui viime keväänä Fresno Staten yliopistosta, jossa viimeinen kausi sujui tilastoilla 11,5 pistettä, 10,2 levypalloa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohden. Fresno Staten kasvateista ovat Kobrissa pelanneet mm. Julien Lewis ja Jaron Hopkins, joista Jaron pelasi Naten kanssa samassa joukkueessa tämän 2 ensimmäistä yliopistokautta. Nate on 203-senttinen ja 102-kiloinen sentteri, joka pystyy heittämään myös bonusviivan takaa, josta osoituksena viimeisen vuoden kolmosprosentti 38,6.  ’Etsimme urheilullista ja vahvaa sentteriä ja mielestäni Natessa saamme periksiantamattoman, urheilullisen pelaajan, joka on erittäin hyvä levypalloissa. Natella on myös kolmosuhka vaikka se ei ollut hänen kohdallaan tärkeintä. Jouduimme selvittämään aika laajasti hänen taustaansa, koska viime keväänä hän joutui ilmiannon vuoksi vaikeuksiin. Selvitimme kyseisen tapahtuman ja kaiken sen tiedon mukaan minkä olemme saaneet syytökset ovat olleet perättömiä eivätkä ne ole myöskään johtaneet jatkotoimenpiteisiin.’ Ville Turja kertoo.


Tuukka Härsilä ja Ville Taipale jatkavat Kobrissa.
Tuukka Härsilä aloittaa toisen ja Ville Taipale jo neljännen kauden Kobrien korisliigajoukkueessa. Takamiehenä viihtyvä 21-vuotias Ville Taipale pääsee taas tosissaan keskittymään korikseen, kun armeija on suoritettuna ja harjoiteluun voi nyt keskittyä täysillä. Viime kaudella liigaminuutteja kertyi 6 ottelussa keksimäärin 3 ja pisteitä yhteensä 5. Vasta 16-vuotias Tuukka Härsilä väläytteli viime kaudella potentiaaliaan ja korikseen täysillä tähtäävä nuorukainen onkin viettänyt kovan kesän harjoitushallilla. Tuukka pelasi syksyllä myös ensimmäiset maajoukkueottelunsa Suomen U-16 maajoukkueessa. Viime kaudella korisliigassa otteluita kertyi 8 joissa minuutteja keskimäärin 6,5 ja pisteitä keskiarvolla 2,1.

Kobrilla on aikaisemmat sopimukset Jussi Turjan, Antto Nikkarisen, Juho Lehtorannan, Peetu Drockilan, Remu Raitasen, Anthony Gaines Jr:n, Jordan Loveridgen ja Justin Piercen kanssa. Joukkuetta valmentaa Ville Turja.

NateGrimes

Nate Grimes

 

rr
Kobrat hankki riveihinsä 1+1 vuotisella sopimuksella Remu Raitasen, joka heinäkuun lopulla pelatussa, miesten maajoukkuedebyytissään Viroa vastaan, oli maajoukkueen pistekuningas tilastoilla 15/5. Sopimuksen mukaisesti sekä pelaajalla että seuralla on oikeus optioon kaudelle 2021-2022. Remu on 23-vuotias ja 206-senttinen ToPo:n kasvatti, joka siirtyi kahden HBA Märskyssä vietetyn kauden päätteeksi yliopistokentille. 
 
Yhdysvalloissa yliopistoksi valikoitui University of San Francisco, josta Remu valmistui 4-vuoden jälkeen. Remu pelasi viimeisellä kaudella kaikki 34 ottelua, joissa peliaikaa kertyi keskimäärin 16,5 minuuttia ja tilastoriviksi muodostui 5,1p/3,3l/0,8s ottelua kohden. 
 
’Keskustelimme Remun Lapualle tulosta ensimmäisen kerran jo alkukesästä, josta yhteydenpito jatkuikin sitten koko kesän. Suomen maaottelut Viroa vastaan sujuivat häneltä sen veran komeasti, että pieni pelko oli, että näinköhän ulkomaat vievät Remun mennessään. Lopulta kuitenkin pääsimme siihen pisteeseen, että saimme sopimuksen allekirjoitettua ja olen hänen Lapualle tulostaan äärimmäisen mielissäni. Remu tuo joukkueeseen paljon heittovoimaa ja peliälyltään Remu on yksi parhaista. Remun pituus on myös sellainen, että lähes jokaisen pelipaikan pelaaminen onnistuu. Nyt on hyvä lähteä hakemaan viimeistä amerikkalaispelaajaa, joka täydentää ominaisuuksiltaan meidän joukkueen, joukkueeseen nostettavien ja jatkavien omien junioreiden lisäksi.’ Kobrien päävalmentaja Ville Turja tuumii.
   
Kobrilla on aikaisemmin sopimus Antto Nikkarisen, Jussi Turjan, Juho Lehtorannan, Peetu Drocilan, Anthony Gaines Jr:n, Jordan Loveridgen ja Justin Piercen kanssa. Kausi käynnistyy kotiottelulla Uudenkaupungin Korihaita vastaan 14.10. 
 

Justin Pierce on Kobrien kolmas amerikkalaisvahvistus ja rookie pelaajana aloittaa siten ammattilaisuransa Lapualla. Pierce on 22-vuotias ja 201-senttinen takapelaaja, joka tulee kovasta North Carolinan yliopistosta, johon siirtyi viimeiseksi kaudeksi William & Mary yliopistosta. North Carolinassa Justin pelasi lähes koko kauden 4-paikalla ja kirjautti 18,4 minuutin peliajalla tilastot 5p/4l. William & Maryssä Justin pelasi takapelaajana, jossa kirjautti viimeisellä kaudellaan tilastot 14,9p/8,9l/4,1s ottelua kohden.
’Justin Pierce on mielenkiintoinen pelaaja. Hän on pelipaikalleen kookas ja tuo joukkueeseen runsaasti levypallovoimaa. Hän on myös erinomainen heittäjä bonuskaaren takaa, josta osoituksena parhaalla kaudella kolmoset upposivat 43%. Nuoresta iästään huolimatta, keskustelujen perusteella, Justin tuntuu henkisesti kypsältä kaverilta ja jos kehitys jatkuu samanlaisena, on hänen kohdallaan raja todella korkealla. Justin on takapelaaja, mutta pystyy kokonsa puolesta pelaaman lähes jokaista pelipaikkaa. Odotan suurella mielenkiinnolla hänen otteitaan ensi kaudella korisliigassa’ Kobrien valmentaja Ville Turja kertoo.

Kobrilla on aikaisemmat sopimukset; Antto Nikkarisen, Jussi Turjan, Jordan Loveridgen, Anthony Gaines JR:n, Juho Lehtorannan ja Peetu Drockilan kanssa.

Justin Pierce tositoimissa

 

 WJustin

Kausikortin voi vielä hankkia etuhintaan syyskuun 15. asti, juuri nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen. Klikkaamalla kuvaa pääset suoraan ostoksille.

Kausik2021

 

Kobrat sai mukavaa tiedotettavaa, kun lähes 600 korisliigaottelun konkari Juho Lehtoranta jatkaa Lapualla ensi kauden kattavalla sopimuksella. Laiturina viihtyvä 30-vuotias KTP:n kasvatti kirjautti viime kaudella tilastoikseen 6p/2,6l/1,4s ottelua kohden kolmosten upottua 35%:n tarkkuudella. Juho on myös pelannut 55 nuorten maaottelua sekä 10 maaottelua miesten haastajamaajoukkueessa. Suomenmestaruus on plakkarissa Kauhajoelta ja hopeaa Katajan riveissä. Pronssisia mitaleita Juho on saanut juhlia kaksi kertaa Kotkassa ja kerran Joensuussa.

Kobrapaitaan palaa myös Peetu Drockila, joka pelasi Lapualla kaudella 18-19. Viime kauden Peetu pelasi divaria Hongan paidassa tilastoilla 8,2p/4,3l/4,1s ottelua kohden. Kolmoset Peetu upotti hienolla prosentilla 41. Peetu on solminut lääkärin pestin pelaamisen ohella Lapuan terveyskeskukseen.

’Lapuan terveyskeskuksen pestistä sopiminen sujui moitteetta, kun ylilääkäri Ismo Anttila on jo kerran kerennyt olla esimieheni ollessani töissä Seinäjoella. Hänen kanssaan päästiin hyvin nopeasti sopimukseen töistä niin, että koris myös onnistuu. On erittäin mukava palata Lapualle ja odotan innolla ensi kautta. Tuntui että töiden ja pelaamisen kannalta tällä kaudella palaset ovat loksahtaneet omalta kohdalta täydellisesti paikalleen. Viime kaudella pelaamista sekoittivat työt, väitöskirja ja varusmiespalvelus, josta nyt reserviin siirryttyä on helpompi aikatauluttaa asiat yksi kerrallaan ja keskittyä myös enemmän korikseen.

Seuraan mielenkiinnolla joukkueen kokoamista, ja sitä minkälainen joukkueesta lopulta muodostuu. Olen Coach Turjan kanssa yhtä mieltä siitä, että joukkuehenki tulee korostumaan tulevalla kaudella, ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihin.’ ’Oli hienoa saada Juho jatkamaan ja Peetu takaisin Lapualle. Juho tuo koppiin paljon hyvää rentoutta ja on sopeutunut meidän pohjalaisten kanssa erinomaisesti. Jatkuvuus joukkueessa on aina hyvä asia. Hyvänä heittäjänä ja useamman pelipaikan pelaajana Juho tuo joukkueelle paljon mahdollisuuksia. Nyt kun saatiin Peetukin takaisin niin harjoituksista ei ainakaan säpinää tule puuttumaan. Peetu tuo meille kovaa yritystä ja puolustusintensiteettiä. Samalla saamme terveyskeskukseen lääkärin kylläkin vain kevääseen asti, koska ensi keväänä Peetu aloittaa Seinäjoen keskussairaalassa erikoistumisen kirurgiksi, mutta toivottavasti pelaaminen jatkuu sitten myös seuraavalla kaudella’ Kobrien puheenjohtaja Markku Turja kertoo.

Kobrilla on aikaisemmat sopimukset; Antto Nikkarisen, Jussi Turjan, Jordan Loveridgen ja Anthony Gaines JR:n kanssa. Joukkuetta valmentaa Ville Turja

 

Lisää uutisia

Korisliiga

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshUniconseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldsFloorspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemiTaipalehonkajokiPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesisievitaloJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmcitymhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutalosmileRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogasFysio2000tyllisTurunEinesrakmtmvaluepKalottipeablampoassaoilonyararimbovirtasenhuhtahygaissaLakuepoxMeltexsopmetalfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnesskuusakoskiPurkuexpKuomapalmiateksrkopJRJKRAUTABowlingkosonenKuulopisteeurofinsBarotsfysiosTSportiaEsterava

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2020 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy