iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Uutiset

Seurahistoriansa pahimmassa loukkaantumissumassa viime viikot työskennellyt Lapuan Kobrat saa keskiviikkona vieraakseen sarjanousija Lahti Basketballin. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, kun kumpikin on saalistanut ensimmäisistä yhdeksästä ottelustaan ainoastaan kolme voittoa. 
Lahti Basketball on osoittanut kilpailukykynsä Korisliigassa. Etenkin vierasvoitot Kauhajoella ja Joensuussa alleviivaavat lahtelaisjoukkueen potentiaalia. Sen sijaan kotiparketillaan Lahti ei ole onnistunut voittamaan muita kuin vielä ilman voittoa vaeltavan Korihait.
Lahtelaisjoukkueen peliä pyörittää Kouvolan Kouvoista tuttu Tuomas Hirvonen (14/3,6/6,1 syöttöä). 23-vuotiaan Hirvosen ohella LB:n kotimaisen osaston tehopelaajina ovat kunnostautuneet ikitaistelija Vesa Mäkäläinen (11,0/4,7/2,3s). Lahtelaisten amerikkalaiskvartetista paras pistemies Jerry Evans Jr. (20,4/7,0) ei voittoisalla Joensuun-reissulla pelannut ja hänen pelikuntonsa on epävarmaa myös Lapualla.
– Pelattiin melko ehjä peli Joensuussa. Edelleen puolustuksen kautta rakennetaan omaa tekemistä. Hyvin pitää pelata, jos mielitään voittaa. Lapua on kärsinyt loukkaantumisista ja se siitä arvaamattoman joukkueen, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling ennakoi Korisliigan sivuilla. 
Kokoonpano: Saarijärvi, Mäkäläinen, Hirvonen, Ikävalko, Stockard, Hubert, Wallace, Ahola, Aalto, Evans Jr. (GTD 50%)
Kobrat lähtee palauttamaan kurssiaan voittojen tielle pienten kysymysmerkkien vielä leijuessa ilmassa. Perjantaina Seagullsia vastaan kauden ensimmäisen pelinsä pelannut kapteeni Lauri Toivonen on onneksi jälleen mukana pelaavassa kokoonpanossa. Sen sijaan Jussi Turja on edelleen varmuudella sivussa. Myös Juho Lehtorannan pelaaminen vielä Lahtea vastaan on epätodennäköistä.
Kobrien päävalmentaja Ville Turja uskoo ja toivoo, että pelintekijä Antto Nikkarinen sekä alkukauden Korisliigan paras pistetehtailija Jordan Capps pystyvät joukkuettaan jälleen auttamaan parketin puolella.
–  Lahti pelasi taktisesti kypsän ja pelillisesti ehjän ottelun Katajaa vastaan. Heillä on erinomaisia heittäjiä, jotka ovat hyviä myös 1 vs 1 -tilanteissa ja nauttivat vapaudesta ratkaista nopeastikin siirtymähyökkäyksessä. Tästä syystä avainasia huomiseen otteluun tulee olemaan puolustukseen paluu ja heidän hyökkäykseen siirtymisen aikana kuumimpien pelaajien löytäminen nopeasti.
– Eilisen harjoituksen jälkeen näyttää onneksi siltä, että saatamme saada hieman helpotusta loukkaantumistilanteeseemme, mutta poissaolleiden pelaajien osalta tilanne tarkentuu tämän päivän harjoitusten ja pelipäivän aamutreenin jälkeen.
Kokoonpano: Reggie Keely, Samuel Kujala, Brandon Boggs, Julien Lewis, Ville Taipale, Lauri Toivonen, Tuukka Härsilä, Panu Blomgren, Antto Nikkarinen (GTD 75%), Jordan Capps (GTD 75%), Juho Lehtoranta (GTD 25%), Niko Mantere (GTD 25%).
Kobrat ja Lahti Basketball lyövät yhteen keskiviikkona Lapualla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

 

Tänään Seagulls selkeästi parempi kapealla rosterilla pelannutta Kobralaumaa vastaan.

 scoresea

Lehdistötilaisuus tästä ja Highlightsit tästä

Ottelun tiedot tästä

 

 

 

 

Huolimatta vaikeista lähtökohdista, Kobrat onnistui kaatamaan 6:n ottelun voittoputkessa porskuttaneen Vilppaan.

scorvilp19

Ottelun lehdistötilaisuus on katsottavissa tästä.

Ja highlights video tästä.

Ottelun alussa muistimme myös pitkäaikaista talkoolaistamme Paulia hiljaisella hetkellä.

PauliInMemoriam

 

Seuraavaksi Kobrat kohtaa lauantaina Katajan vieraskentällä.

 

Lapuan Kobrat on kärsinyt tällä viikolla täysin absurdista loukkaantumissumasta, joka kuitenkin toivottavasti hiljalleen alkaa helpottamaan. Alkuviikosta sivussa harjoitusvahvuudesta oli viisi pelaajaa. Tähän kun vielä lisää harjoittelemaan pystyneiden vaivat ja huolet, oli viikon aloitus Kobrille historiallisen haasteellinen.

Perjantaina Lapualle saapuu Helsinki Seagulls. Seagullsia on veikkailtu jo ennen kauden alkua Korisliigan kärkijoukkueiden joukkoon, ellei jopa suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Seagulls on voittanut ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi. Keskiviikkona helsinkiläispoppoo hävisi kärkiottelun Salossa, joten Lapualle saapunee ärsytetty lokkiparvi.
Seagulls on joutunut tulemaan toimeen viime ottelut ilman Susijengin kapteenia, Shawn Huffia. Jussi Laakson valmentaman Seagullsin leveä rosteri kuitenkin kestää jopa Huffin poissaolon, sillä jo kolmikko Tuukka Kotti, Antti Kanervo ja Timo Heinonen takaa kotimaisen osaston huiman tason illasta toiseen.

Kobrat saanee perjantaiksi jonkin verran helpotusta sairastuvalta. Kapteeni Lauri Toivonen on hiljalleen kuntoutunut ennen kauden alkua harjoituksissa tapahtuneesta vammastaan. Toivonen tuokin tasapainoa ja kokemusta molempiin kenttäpäätyihin. Toivosen lisäksi kokoonpanoon palaavat Tuukka Härsilä ja toivottavasti myös Jordan Capps, jonka voittoisassa Vilpas-ottelussa saama vamma ei osoittautunut onneksi pelätyn vakavaksi.

Sen sijaan suurella todennäköisyydellä Kobrien kokoonpanosta ovat edelleen sivussa Antto Nikkarinen sekä Juho Lehtoranta, joiden paluut tositoimiin antanevat vielä odottaa itseään. Kaiken lisäksi kovalle kuormitukselle poissaolojen myötä joutunut Jussi Turja loukkasi itseään lauantaina Joensuussa. Turja lieneekin nyt sivussa useamman viikon. Nämä poissaolot tarkoittavat sitä, että varmasti nuoret omat kasvatit saavat jälleen runsaasti vastuuta.

– Olemme ison haasteen edessä, kun Seagulls saapuu huomenna Lapualle. Lauri Toivonen palaa kokoonpanoon ja tuo johtajuutta ja kovuutta puolustukseen. Toisaalta Laurin kokoonpanoon paluun vastapainoksi Jussi Turja tulee olemaan muutaman pelin poissa. Itse pelissä meidän on tunnistettava heidän parhaat heittäjänsä ja saatava vapaat heitot minimiin, päävalmentaja Ville Turja vaatii.
Kokoonpano: Reggie Keely, Samuel Kujala, Brandon Boggs, Julien Lewis, Niko Mantere, Ville Taipale, Lauri Toivonen, Tuukka Härsilä, Panu Blomgren, Antto Nikkarinen (GTD 25%), Jordan Capps (GTD 75%), Juho Lehtoranta (GTD 25%).

– Toinen vierasottelu lyhyen ajan sisään, joten tärkeimpinä asioina ovat palautuminen ja keskittymisen siirtäminen kovan kamppailun jälkeen Kobrien kaatamiseen.
Kokoonpano: Trae Bell-Haynes, Richie Williams, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Tuukka Kotti, Elijah Stewart, Kazembe Abif, Ricky Waxlax.

Kobrat venyi viime viikolla loukkaantumisista huolimatta komeaan kotivoittoon Vilpasta vastaan. Nyt edessä on kenties vieläkin kovempi haaste, joten kotiyleisön tuki on tavallistakin olennaisempaa. Ottelu alkaa Lapuan perjantai-illassa klo 18.30, tervetuloa kannustamaan käärmeet voittoon lokeista!

Lapuan Kobrien kausi ei sitten kuitenkaan saanut aivan unelmastarttia, kun loukkaantumiset ovat sotkeneet suunnitelmia vietävästi. Kobrat aloitti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen tappiota on tullut neljä perätysten.

Keskiviikkona Lapualle saapuu Ville Tuomisen luotsaama Salon Vilpas, joka ei ole vielä tappiota tällä kaudella kärsinyt. Voittoja Vilppaalla on plakkarissaan kuusi.

Kobrat joutuu tulemaan todennäköisesti toimeen tämän viikon ilman kapteeni Lauri Toivosta sekä Juho Lehtorantaa. Toivonen ei ole vielä ollut tositoimissa yhdessäkään ottelussa, mutta tämän kauden debyytti on päivä päivältä lähempänä. Lehtoranta liukastui epäonnisesti edellisessä kotiottelussa BC Nokiaa vastaan. Lehtoranta palannee kokoonpanoon kuitenkin vielä reippaasti ennen joulua, joten pahimmalta säästyttiin ikävältä näyttäneestä tilanteesta.

Toivosen ja Lehtorannan poissaolot tarkoittavat sitä, että Kobrien tehot nojaavat tiukasti kuusikkoon Antto Nikkarinen, Brandon Boggs, Julien Lewis, Jussi Turja, Reggie Keely ja Jordan Capps. Yksittäisissä otteluissa tiiviimmälläkin rotaatiolla voi pärjätä loistavasti, mutta totta kai pitkässä juoksussa Kobrat kaipaa kipeästi Toivosta ja Lehtorantaa pelihommiin mukaan. Loukkaantumiset antavat aina myös mahdollisuuksia uusille vastuunkantajille, joten voi olla, että esimerkiksi Samuel Kujala pääsee keskiviikkona näyttämään kykyjään kotiyleisön edessä.

– Voittamaton Vilpas saapuu huomenna Lapualle. Meillä on edelleen loukkaantumishuolia, mutta kotikentällä saamme varmasti taistelevan ja hyvällä asenteella pelaavan viisikon parketille. Vilpas pelaa erittäin aggressiivista puolustusta, johon meidän on oltava valmiita alusta asti, päävalmentaja Ville Turja kertoo Korisliigan sivuilla.
Kokoonpano: Antto Nikkarinen, Jordan Capps, Reggie Keely, Samuel Kujala, Brandon Boggs, Jussi Turja, Julien Lewis, Niko Mantere, Ville Taipale ja Panu Blomgren.

Vilpas on tosiaan edennyt alkukaudella voitosta voittoon. Kokeneiden Teemu Rannikon, Juho Nenosen ja Mikko Koiviston johdolla Vilpas on saanut heti homman toimimaan molemmissa kenttäpäädyissä. Muista suomalaisista Henri Kantonen on pelannut kenties uransa parasta koripalloa. Ulkomaalaisnelikosta on erottunut DJ Laster.

Vilpas pelasi tällä viikolla jo maanantaina Nokialla, joten ihan paras valmistautuminen salolaisjoukkueella ei Lapuan-reissuun välttämättä ole.

– Korismaanantain jälkeen taas bussiin, joten palautuminen ja oikean energian löytäminen on ykkösjuttu. Lapuan tulivoimaiset yksilöt ja Nikkarinen kapellimestarina on vaarallinen sekoitus.
Kokoonpano: Kantonen, Nenonen, Rannikko, Coleman, Kivimäki, Dillard, McNeace, Laine, Laster.

Ottelu alkaa totutusti klo 18.30 Kobra-Areenalla. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue takaisin voittojen pariin!

Lisää uutisia

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  ktp small@2x

Ke 20.11. klo 18.30

Kobra-Areenalla

Liput 15 € / 12 € / 9 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshUniconseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokiPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesisievitaloJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmcitymhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutalosmileRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogasFysio2000tyllisTurunEinesrakmtmvaluepKalottipeablampoassaoilonyararimbovirtasenhuhtahygaissaLakuepoxMeltexsopmetalfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnesskuusakoski

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy