iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Ville Turja päävalmentajaksi

Kobrien ensi kauden joukkueen valmennusvastuun ottaa 36-vuotias Kobrien oma kasvatti Ville Turja. Ville on toiminut pelaamisen ohella Kobrajoukkueen apuvalmentajana Kobrien korisliigaan noususta lähtien eli 7 kautta. Myös Kobrien divaritaipaleen aikana Ville toimi useina vuosina joukkueen valmennustiimissä sekä muutaman kauden myös päävalmentajana. Kobrien viimeisenä divarivuotena 11-12 Ville toimi pellaamisen ohella joukkueen päävalmentajana ja johdatti Kobrat loppuotteluun asti. Korisliigan valmentamiseen vaadittavan huippuvalmentajatutkinnon (HKVT) Ville suoritti kauden 17-18 aikana ja viime kaudella valmentajan vaihdoksen jälkeen Ville toimi Kobrien päävalmentajana 5 viikkoa tammikuun alusta lähtien. Tuona aikana 10 ottelusta Kobrat otti 5 voittoa. Nenad Stefanovicin otettua Kobrat sen jälkeen komentoonsa, Kobrat pelasi uudenvuoden jälkeiset 21 ottelua saldolla 11-10.  'On ollut mahtavaa olla pelaaajana kasvattajaseurassa juniorivuosista alkaen lähes 30-vuotta. 4 eri leikkausta läpikäyneenä nyt oli hyvä aika siirtyä valmennuspuolelle, kun kroppa on kuitenkin vielä aika hyvässä kunnossa. Mieli on kuin nuorella varsalla ja paljon on mielessä asioita, joita joukkueen kanssa tullaan tekemään. Oli hienoa, että saatiin joukkueeseen yksi parhaista suomalaisista pointeista ja Jussin ja Laurin jatko muodostaa hyvän suomalaisrungon. Nyt katsellaan sitten ulkomaalaisvahvistuksia sekä meidän omia nuoria pelaajia, joilla on halu kovaan työhön korisliigajoukkueessa' hankintoihin tyytyväinen päävalmentaja myhäilee.    

Turja, Toivonen ja Nikkarinen runkopelaajina

Kobrien oma kasvatti ja kaikkina liigakausina Kobria edustanut takamies Jussi Turja (29) jatkaa kasvatajaseurassa. Loukkaantumisista kärsinyt takamies pelasi melko ehjän viime kauden ja tekikin suomalaispelaajista korkeimman pistekeskiarvon 7,1/ottelu. 'Nyt on odotukset korkealla tulevan kauden suhteen, kun saimme Lapualle tosi kovan suomalaisen pointin, jollaista meillä ei ole aikaisemmin ollut. Itse tykkään organisoidusta pelistä ja siitä, että syöttö napsahtaa silloin, kun pelaat itsesi vapaaksi'.

Kobrien tehokkain suomalainen 293 korisliigaottelua pelannut Lauri Toivonen (28) jatkaa joukkueesssa myös tulevalla kaudella. Aikaisemmin Honkaa, Kouvoja, Seagullseja ja Unitedia edustanut Lauri pelasi Lapualla tuloksellisesti parhaan kautensa. Väkivahva sentteri pussitti 6,1 pistteä ja repi 4 levypalloa ottelua kohden. Lauri toimi ensimmäisellä Lapuan kaudellaan myös Kobrajoukkueen kapteenina.  'On tosi hienoa tulla takaisin Lapualle, jossa viihdyin viime kauden erittäin hyvin. Meillä oli hienosti kannustava yleisö ja eritoten Karhun kohtaamista odotan innolla, koska Pohjanmaan Derby on aivan omanlaisensa tapahtuma'.

Kobrien uutena pelaajana Lapualle saapuu Antto Nikkarinen (28). Pointin paikalla viihtyvä Antto pelasi viime kauden KTP:n joukkueessa ollen pronsssia voittaneen joukkueen tärkein pelaaja. Kaudella 16-17 Antto valittiin Seagullsissa voitetun pronssin jälkeen vuoden pelajaksi (MVP) ja samalla Antto oli koko liigan syöttötilaston ykkönen 7,3 syöttöä ottelua kohden. Pronssiottelussa Karhua vastaan Antto antoi huikeat 16 syöttöä. Viime kaudella KTP:n paidassa syntyi tilastot 9,1p/2,6l/5syöttöä ottelua kohden. Miesten maaotteluita Antto on pelannut 38.  'En ole ollut oikein tyytyväinen kahteen edelliseen kauteen ja nyt olisikin sitten tarkoitus saada kovasti vastuuta ja kehittyä edelleen pelaajana. Olimme jo kesäkuussa yhteyksissä ja oli hienoa, että saimme sopimuksen tehtyä ja odotan innolla muuttoa Lapualle.'

Amerikalaispelaajien kanssa on neuvottelut käynnissä ja joukkueen pitäisi olla kokonaisuudesaan harjoituskentällä syyskuun alusta alkaen. Kobrien kausi starttaa 27.9 Kobra-areenalla, kun Lapualle saapuu Kobrien tuoreen takamiehen ex-seura KTP-Basket.

Kobrien kuulumiset haastattelujen muodossa tästä. 

 

 

Korisliiga

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshUniconseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokiPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesisievitaloJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmcitymhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutalosmileRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogasFysio2000tyllisTurunEinesrakmtmvaluepKalottipeablampoassaoilonyararimbovirtasenhuhtahygaissaLakuepoxMeltexsopmetalfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnesskuusakoskiPurkuexpKuomapalmiateksrkop

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2020 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy