iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Korisliigan kuntopuntarin tämän hetken heikoimmalla sijalla makaava Lapuan Kobrat (viimeisestä kymmenestä ottelusta vain yksi voitto) lähtee kääntämään kurssiaan keskiviikkona kotiparketilla. Vastaan asettuu sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Kaarinan Ura Basket.

Ura Basketilla on kasassa 19 ottelusta kuusi voittoa ja 13 tappiota. Kobrat on sarjassa yhden sijan alempana. Voittojakin lapualaisilla on yksi vähemmän, viisi voittoa ja 13 tappiota.

Ensimmäistä kauttaan Korisliigassa pelaavan Uran kautta on vaikeuttanut jatkuvat loukkaantumiset. Edelleen Uran kokoonpanosta on sivussa pelimiehiä, kuten lapualaisyleisön viertolamainen suosikki Pyry Rainamaa ja urheilullinen Aleksi Akpaso.

Hiljalleen Ura on kuitenkin saanut rivejään kasaan. Koripalloselostajanakin hyvin tunnettu päävalmentaja Kristian Palotie marssittaakin Lapualle ensimmäistä kertaa täyden neljän ulkomaalaisvahvistuksen arsenaalin.
Uran vahvistusrintama on elänyt läpi kauden loukkaantumisten ja seurasiirtojen takia. Tämän hetken nelikko on kuitenkin vaikuttava: pelintekijä Doug Wiggins, ulottuva Edo Karachi, heittokone Avery Woodson ja viime kaudella Kobrien paidassa kipittänyt Stephen Croone.

Uran kotimaisen osaston valioyksilöitä ovat muun muassa kaiken nähnyt Eldar Skamo, Lauri Toivosen hyvä ystävä Mikael Sandberg ja Susijengin takamies Fiifi Aidoo. Kun Ura on nyt saanut miltei koko miehistönsä kasaan, on odotettavissa, että sarjasijoituskin voi vielä kohentua.

Tilastollisesti on yllättävää, että heittopaikkojaan varsin auliisti käyttävä Ura on tällä hetkellä Korisliigan vähiten koreja tehnyt joukkue. Ura on kasannut otteluissaan keskimäärin 80,4 pistettä. Kobrien vastaava lukema on 88,6.
Ura johtaa joukkueena kolmen pisteen heittoyrityksissä (31,89). Sen sijaan kahden pisteen heittoja Ura on ottanut Korisliigan vähiten (36,32). Kobrat taas ottaa ottelua kohden Korisliigan eniten kahden pisteen heittoja: 46,5 kappaletta. Kolmosia lapualaiskäsistä lähtee ilmoille Korisliigan yhdeksänneksi vähiten (24,06). Vastakkain asettuvat siis kaksi tyystin erilaista joukkuetta.

– Molemmilla joukkueilla ollut melkoisen paljon muutoksia viime viikkoina, joten molempien valmistautuminen peliin on haastavaa. Päävalmentajan vaihdoksen myötä Kobrat saattaa muuttaa konseptiaan, joten meidän pitää olla valmiita reagoimaan nopeasti taktisiin muutoksiin. Uutinen Robert Juvosen uran ennenaikaisesta loppumisesta on erittäin ikävää kuultavaa, Uran käskyttäjä Palotie valitteli Korisliigan sivuilla.
Kokoonpano: Woodson, Skamo, Hänninen, Niemi, Sandberg, Wiggins, Edo, Sahlberg, Croone, Airenne ja Aidoo.
Kobrien ympärillä on tosiaan myllertänyt viimeisten viikkojen aikana. Kobrat tiedottaa tarkemmin muutoksista Ura-ottelun jälkeen torstaina. Joka tapauksessa Uraa vastaan joukkuetta valmentaa kakkosvalmentajana alkukauden toiminut Ville Turja.

Robert Juvosen yllättäen lopetettua ja Ville Turjan keskittyessä valmennukseen Kobrilla on tärkeän Ura-ottelun alla kokoonpanohuolia. Tilannetta ei yhtään auta Jussi Turjan loukkaantuminen.

– Joukkueessamme on ollut viime aikoina rajusti turbulenssia. Olemme harjoitelleet tämän pienen tauon aikana melko lujaa. Pieniä muutoksia pelitapaan on myös pyritty tekemään varoen kuitenkaan hämmentämästä pelaajia liiaksi. Ura on saanut viimeisimpiin peleihin mukaan kaksi uutta vahvistusta, joiden mukaantulon myötä he ovat viime aikojen esityksiään huomattavasti vaarallisempi joukkue. Meillä suurin asia tulevaan peliin tulee olemaan peli-ilme ja joukkueen eteen itsensä likoon laittaminen, Ville Turja sanoo Korisliigan ennakossa.
Kokoonpano: Waterman, Anderson, Small, Hopkins, Peltokangas, Toivonen, Drockila, Kujala ja Mantere.

Vaikka lähtökohdat ovat kaikkea muuta kuin ihanteelliset, lähtee Kobrat haastamaan Uraa suurella intohimolla. Kauden aiemman kohtaamisen Kobrat voitti Kaarinassa, joten myös Uralle voitto maistuisi varmasti maukkaalta. Tervetuloa keskiviikkona klo 18.30 seuraamaan erittäin tärkeää Korisliiga-kamppailua Kobra-Areenalle!

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  ktp small@2x

La 1.2. klo 17.00

Kobra-Areenalla

Liput 15 € / 12 € / 9 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshUniconseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokiPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesisievitaloJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmcitymhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutalosmileRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogasFysio2000tyllisTurunEinesrakmtmvaluepKalottipeablampoassaoilonyararimbovirtasenhuhtahygaissaLakuepoxMeltexsopmetalfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnesskuusakoskiPurkuexpKuomapalmiateksrkop

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2020 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy