iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Lapuan Kobrien taival tämän kauden Korisliigassa on muuttunut salakavalasti mollivoittoiseksi. Pirteästi ensimmäiset seitsemän kamppailuaan pelannut Kobrat ei ole onnistunut voittamaan kuudesta edellisestä ottelustaan ainuttakaan.

Kokonaisuudessaan Kobrien saldona on neljä voittoa ja yhdeksän tappiota. Samalla sarjasijoitus on valahtanut pudotuspelien ulkopuolelle, yhdeksänneksi.

Jos tappioputkesta jotain lohtua hakee, niin lohdun voi löytää tappiolukemien niukkuudesta. Kertaakaan Kobrat ei ole niin sanotusti romahtanut, vaan joukkue on roikkunut mukana voittotaistelussa loppuhetkille asti.

– Se tässä tappioputken keskellä lohduttaakin, ettei kysymys ole ollut siitä, etteikö yritettäisi. Nyt vaan pitää kääntää tiukat ottelut meidän eduksi. Se vaatii aiempaa huolellisempaa pelaamista, päävalmentaja Lars Ekström totesi tiistaina tappiollisen vierasottelun jälkeen Kotkassa.

Kobrien tehomiehinä ovat tappioidenkin hetkillä häärineet Larry Anderson (20,8/7,0) ja Khalil Small (21,2/6,0). Myös sentteri Zane Waterman (11,7/6,5) on väläytellyt osaamistaan, mutta miehen pelaamista vaivaa ailahtelevuus.

Loukkaantuneen Michael Morsellin korvannut Jaron Hopkins on pelannut kaksi ensimmäistä otteluaan Korisliigassa mukiinmenevästi. 17 pistettä, 6,5 levypalloa ja 3,5 syöttöä ovat takapelaajalle kelpo lukemia. Silti Hopkinsin peli-ilmeessä on ollut nähtävissä ajoittain parantamisen varaa.

Kobrien kotimaisesta osastosta ovat viime aikoina pirteimmin esiintyneet omat kasvatit Panu Peltokangas (5,1/3,8) ja Jussi Turja (8,4/1,7/1,2s). Palatakseen voittojen pariin Kobrat tarvitseekin yhä enemmän koreja myös suomalaispelaajiltaan.

Robert Juvosella (3,8/2,8/1,9s) ja Lauri Toivosella (6,8/3,7) on ollut vahvan alkukauden jälkeen hieman heikompi vaihe etenkin hyökkäyspäässä, mutta kaksikolta on lupa odottaa myös tehoja, kunhan pallot jälleen löytävät tiensä läpi korirenkaan.

Pienemille minuuteille jääneet Peetu Drockila (1,9/0,6) ja Ville Turja (1,1/0) ovat auttaneet joukkuetta tuomalla penkiltä rutkasti energiaa ja asennetta.

Jos on ollut Kobrilla kausi hieman ailahteleva, sitä se on ollut myös Seagullsin leirissä. Helsinkiläisjoukkueella on kasassa Kobrien tapaan vasta neljä voittoa. Tappioita Seagullsilla on tosin seitsemän.

Lauantaina Seagulls kukisti BC Nokian vieraskentällä peräti 118–75. Lokkien lento päättyi kuitenkin tylysti heti tiistaina sarjanousija Ura Basketin vieraana.

Joka tapauksessa Seagulls on parantunut esityksiään huomattavasti alkukaudesta. Uusi ja nopea takapelaaja Juwan Staten (17/2,6/4,6s) on tuonut ryhtiä joukkueensa hyökkäämiseen. Myös viime kaudella Kobrissa pelannut Chris Ortiz (15,4/5,6) on nostanut viime otteluissa tasoaan.

Seagullsien kotimainen korintekovoima nojaa pitkälti konkariosastoon. Sisäpelaajat Tuukka Kotti (16,3/9,4) ja Timo Heinonen (8,2/2,1) voivat hyvänä päivänään nokkia Kobrat turmioon, liialti häärimistilaa vahvalle kaksikolle ei kannata antaa.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen Kobrat vei Seagullsin kotiparketilla 96–73.

– Statenin saapuminen on pistänyt vauhtia Gullseihin. Kostoretkellä Lapualle mukana myös hienon pelivireen löytänyt Chris Ortiz. Helsinkiläisten peli on vaihdellut loistavan ja ei-niin-loistavan välillä. Nopeaa peliä tiedossa, Kobrien käskyttäjä Lars Ekström lupaili Korisliigan nettisivuilla.

Kokoonpano: Juvonen, Hopkins, Small, Peltokangas, J. Turja, Waterman, Toivonen, Anderson, V. Turja, Drockila, Taipale, Kujala.

Kobrat tarjoaa yhteistyökumppaniensa kanssa perjantaina klo 18.30 Kobra-areenalla alkavan ottelun ilmaiseksi jokaisella paikalle tulijalle. Tervetuloa siis hyvän joulumielen Korisliiga-otteluun!

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  ktp small@2x

Pe 27.9. klo 18.30

Kobra-Areenalla

Liput 15 € / 12 € / 9 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuOulunEvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokipedeluxPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertegosolmioKonevuokrausPm trukki

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy