iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Keskiviikkona Korisliigan yhden ennakkosuosikin, Salon Vilppaan, vieraana kelpo kamppailun esittänyt Kobrat ei ehdi pitkään seuraavaan koitokseen valmistautua, kun jo perjantaina Lapualle saapuu perinteikäs KTP-Basket.

KTP on satsannut tähän kauteen merkittävästi. Kotkalaiset hankkivat muun muassa omat kasvattinsa Juho ja Joonas Lehtorannan takaisin Kauhajoelta. Lehtorantojen lisäksi joukkueeseen saapui Yhdysvaltain yliopistokentiltä 205-senttinen Julius Rajala.

Kun KTP-kasvatti Michael Pounds ja Susijengistäkin tuttu pelintekijä Antto Nikkarinen jäivät Kotkaan, on päävalmentaja Tomi Kamisella tulivoimainen kotimainen runko.

Korisliiga-valmentajaksi vuosien tauon jälkeen palannut Kaminen houkutteli mukaansa Munkkiniemen Kisapojista nuoria lupauksia, joista etenkin Miika Heinoselta on lupa odottaa läpimurtoa pääsarjassa. Lehtorannan sisaruksia joukkueesta löytyy komeasti kolme, kun veljeksistä nuorin, Janne, täydentää harvinaisen trion.

KTP:n amerikkalaisnelikko on esiintynyt vielä melko tasapaksusti. Kvartetista mainittakoon 12,5 pisteen keskiarvolla pelaava Matt Williams Jr., jolla on vyöllään viime kaudelta kolme NBA-ottelua Miami Heatin paidassa. Melkoinen harvinaisuus siis Korisliiga-ympyröissä kyseessä!

KTP avasi kautensa niukalla kotivoitolla paikallisvastustajastaan Kouvolan Kouvoista.

Tiistaina sarjanousija Ura Basket haki Kotkasta historiansa ensimmäisen Korisliiga-voittonsa. Jo loppulukemat 65–91 kertovat, että kotkalaisten esitys kotiyleisön edessä oli melkoisen sekava,

– En halua viedä heidän voiton arvoa pois sanomalla, että me olimme huonoja – he olivat erittäin hyviä. Meillä hädän hetkellä ruvetaan katselemaan seuraavaa kaveria, ketä voisi osoittaa sormella, tai penkin päätä. Meillä oli selvä pelisuunnitelma, mutta kurittomuutta sen toteuttamisessa. Peli-ilme oli anteeksiantamaton, Kaminen suomi joukkojaan Ura-ottelun jälkeen Korisliigan sivuilla.

Kobrat on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Avausottelu Lapualla Tampereen Pyrintöä vastaan oli vielä hyvinkin hermostunut ja tappio oli ansaittu.

Keskiviikkona Salossa avausneljännestä lukuun ottamatta Kobrat esitti jo huomattavasti parempaa joukkuepelaamista. Kahdeksan pisteen tappio Salossa sisälsi paljon kehitysaskeleita.

– Paljon parempi kuin ensimmäinen ottelu. Parannettiin paljon ja oltiin tasaisempia. Pelin sisällä tuli yhä ailahteluja, mutta parempaan päin mennään, kapteeni Lauri Toivonen totesi Salossa.

Myös päävalmentaja Lars Ekström ryhtyi kehumaan pelaajistoaan.

– Pelaajat ovat menneet eteenpäin ja pelaavat enemmän yhdessä. Näkee, että tässä on edellytykset ottaa askelia eteenpäin.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Kobrien kokenut Larry Anderson on osoittanut arvonsa. Anderson johtaa joukkueen sisäistä piste-, levypallo- ja syöttötilastoa. Andersonin luvut ovat 22,5/10/4,5.

Myös ensimmäistä ammattilaiskauttaaan pelaava Khalil Small on väläytellyt osaamistaan. Small kasasi Salossa 24 pistettä monipuolisilla otteilla. Kummallakin Kobrien tehopelaajalla on parannettavaa pallosta huolehtimisessa, sillä yhteensä parivaljakko on menettänyt pallon seitsemän kertaa ottelua kohden.

Kobrien kotimaisesta osastosta Toivonen ja Jussi Turja ovat olleet eniten framilla. Toivosen monipuolisuus on tuottanut tähän mennessä kahdeksan pistettä sekä 3,5 levypalloa ja koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Turjan vastaavat luvut ovat 8,5/2,5/2,5.

Pelintekijä Robert Juvonen on näyttänyt pärjäävänsä Korisliigassa etenkin puolustuksessa sekä hyökkäysten käynnistäjänä. Juvoselta on kuitenkin lupa odottaa myös enemmän tehoja, Juvosella on kahdessa ottelussa vasta yksi onnistunut pelitilannekori.

Ikitaistelija Panu Peltokankaan pelaamista on vielä sotkeneet virhevaikeudet. Toki tilanteet tulevat aina nopeasti ja kovassa vauhdissa, mutta Kobra-lasien läpi joskus osa Peltokankaan virheistä näyttäytyy kevyiltä. Se on kuitenkin varmaa, että Peltokangas hoitaa oman tonttinsa mukisematta ja tehojakin on luvassa, kunhan pelirytmi parantuu.

Kobrilla on KTP-ottelun jälkeen ensi viikolla kaksi haastavaa vierasottelua Helsingissä ja Nokialla, joten perjantaina on oiva paikka avata kauden voittotili.

Tervetuloa urheilutalolle, Kobrat-KTP alkaa perjantaina klo 18.30!

Korisliiga

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPOPPankkiBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshUniconseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokiPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesisievitaloJaaskelainenhinauslakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotmanorRavaltsuRavikesajopariprojokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmcitymhaavemaarudusmarkunmsolmioKonevuokrausPm trukkimaraluxOjalaTLuomaTukkutalosmileRuuhikoskieupartselektaPOPTiistMakkonenpolttovarinahkalaProgmaticJeppoBiogasFysio2000tyllisTurunEinesrakmtmvaluepKalottipeablampoassaoilonyararimbovirtasenhuhtahygaissaLakuepoxMeltexsopmetalfinnpartiapalkintokHeirolarskaKaskinenPolyplanInmecoUnesskuusakoskiPurkuexpKuomapalmiateksrkop

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2020 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy