iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Lapuan Kobrat avaa seurahistoriansa seitsemännen kauden Korisliigassa, kun Tampereen Pyrintö saapuu perjantaina urheilutalolle eli Kobrat-Areenalle. Kobrat on harjoitellut kauden alla kovaa ja joukkue onkin valmis kohtaamaan sarjan kärkipäähän uumoillun Pyrinnön.
Pyrintö koostuu tällä kaudella neljästä amerikkalaisvahvistuksesta sekä omista kasvateista. Omista kasvateista jo viime kaudella Tampereella pelasivat muun muassa 211-senttinen Joonas Caven, 207-senttinen Petri Heinonen, takamies Antero Lehto sekä heittovoimainen Osku Heinonen. Uudenkaupungin Korihaissa yhden kauden viettänyt Justus Kilpinen palasi kasvattajaseuraansa, kuten myös kaksimetrinen Ville Haapoja BC Nokiasta.
Pyrinnön amerikkalaisvahvistukset ovat takapelaajat Jaylon Tate ja Eron Harris sekä yleismies Kenneth Manigault ja väkivahva sentteri Kevin Johnson. Heistä Tate hakee koriin johtavia syöttöjä, Harris yrittää tehdä kaikin tavoin pisteitä ja Johnson puurtaa ison miehen vaativassa duunarin roolissa. Nelikosta Manigault pelasi Sami Toiviaisen valmentamassa Pyrinnössä jo edellisellä kaudella. Manigault on ennen kaikkea tasainen ja luotettava molemmissa päissä kenttää – pelaaja, jolta joka ilta tietää saavansa vähintään riittävän panoksen.
Pyrintö antoi keskiviikkona kotisalissaan todellisen myrskyvaroituksen, kun sarjanousija Kaarinan Ura Basket kaatui tylyin luvuin 110–73. Pyrintö osui kolmen pisteen heittonsa yli 70 prosentin tarkkuudella, joten liikaa tilaa vierasjoukkueelle ei voi perjantai-iltana missään nimessä antaa.
Kobrien kokoonpano on muuttunut kesän aikana huomattavasti. Sen sijaan valmennus on sama kuin vuosi sitten kauden alkaessa: Lars Ekström ja Ville Turja.
Pelaajista käärmelaumassa jatkoivat omat kasvatit Panu Peltokangas, Jussi Turja, Niko Mantere, Ville Taipale, Samuel Kujala ja Ville Turja. Uutena omana kasvattina kokoonpanosta löytyy 24-vuotias Ari Pökkä.
Kobrien kolme kotimaista hankintaa ovat 200-senttinen Lauri Toivonen, nopeajalkainen Robert Juvonen sekä 189-senttinen Peetu Drockila. Espoo Unitedin riveistä siirtynyt Toivonen on monipuolinen sisäpelaaja, jolta on lupa odottaa oivallista debyyttikautta lakeuksilla. Jotain kertoo Toivosen Lapualla tekemästä vaikutuksesta, että 27-vuotias riihimäkeläinen valittiin heti ensimmäisellä Lapua-kaudellaan joukkueen kapteeniksi.
185-senttinen Juvonen on viime vuodet keskittynyt opiskeluihin ja pelannut samalla Jyväskylässä eri seuroissa, viimeisimpänä Jyväskylä Basketball Academyn riveissä. Nyt viittä vaille valmis liikunnanopettaja haluaa panostaa täysillä koripalloon ja Lapuan onneksi panostus tapahtuu painotuoreessa Kobrat-paidassa. Juvonen on vuosikausia hallinnut ykkösdivisioonien takakenttiä, nyt keravalaiskasvatilla on mahdollisuus näyttää kykynsä ammattilaisten keskellä.
Drockila on uusista hankinnoista ainoa, joka käy pelaamisen ohella myös siviilitöissä. Ja mikäs on käydessä, sillä Rekolan Urheilijoiden kasvatti on pian valmis lääkäri. 24-vuotias Drockila on räjähtävä pelimies, jolla on selvästi luonteva mahdollisuus nousta uudeksi Tuomas Viertolaksi – periksiantamattomaksi sytyttäjäksi. Drockila on viime vuodet pelannut enimmäkseen opiskelujen ohella Virossa, mutta häneltä löytyy myös kokemusta Suomen ykkösdivisioonista.
Kobrien jenkkikvartettiin kuuluvat takapelaaja Khalil Small, kokenut Larry Anderson, taiturimainen Mike Morsell ja 206-senttinen Zane Waterman. Nelikosta ainoastaan Andersonilla on aiempaa kokemusta ammattilaisparketeilta, joten Kobrilla on kasassa varsin nuori joukkue. Voimakasrakenteisen Smallin kehittymistä Korisliigassa on etenkin varmasti mielenkiintoista seurata läpi kauden.

Kobrat on asettanut tulostavoitteekseen pudotuspeleihin palaamisen. Palaset ovat nyt kasassa, seuraavaksi odotellaan, että ne loksahtelevat saumattomasti paikoilleen. Äärimmäisen mielenkiintoinen kausi on monella tapaa luvassa, joten tervetuloa mukaan 40-runkosarjaottelun kestävälle matkalle, jonka jälkeen homma jatkuu toivottavasti pudotuspelien kiehtovassa maailmassa!
Lars Ekström Korisliigan sivuilla: Aina ilo pelata Pyrintöä vastaan. Varsinkin kun he ovat juuri voittaneet hyvän joukkueen 37 pisteellä. Paikkapuolustus palaa Korisliigaan. Multiversumissa haemme sitä versiota, jossa voitamme täpärästi tiukkojen vaiheiden jälkeen. Hinku tosipeleihin on joukkueessa jo hillitön. Larry Anderson, Peetu Drockila, Panu Peltokangas, Jussi Turja, Khalil Small, Zane Waterman, Mike Morsell, Lauri Toivonen (C), Ville Turja, Robert Juvonen, Samuel Kujala, Niko Mantere.
Sami Toiviainen: Runkosarjan ensimmäinen vieraspeli tulee yllättävän nopeasti. Katsotaan mitä keksitään. Kokoonpano: Jaylon Tate, Kenny Manigault, Antero Lehto, Osku Heinonen, Ville Haapoja, Eron Harris, Petri Heinonen, Justus Kilpinen, Kevin Johnson, Joonas Cavén.

Korisliiga

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyLakAptkaptLamminpiippoavantMallaskuuOulunEvvkuivausrintajSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokipedeluxPaViVaakuninurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullaslsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertego

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 14 €
Eläkeläinen 11 €
Opiskelija 8 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy