iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Kobrat on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Nick Kelloggin kanssa. Nick on 27 – vuotias 190 senttinen takamies, joka valmistui Ohio Universitystä 2014. Ohiossa viimeisenä vuotena syntyi tilastot 15,4 pistettä, 3,6 levypalloa, 2,9 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Nick on myös Ohion historiassa eniten kolmosia upottanut pelaaja.  Ensimmäinen kausi ammattilaisena sujui Georgiassa 15,2pisteen, 6 levypallon, 3,1 syötön ja 2,3 riiston keskiarvoilla. 2 seuraavaa kautta Nick pelasi Puolan pääsarjassa Start Lublinin joukkueessa. Ensimmäisellä kaudella Nickin tilastot olivat 11,5p/3,8l/2,1s/1,5r ja toisella 9p/3,3r/2,2s ottelua kohden. Kuluvalla kaudella Chris liittyi joulukuussa Ranskan Pro B:ssä pelaavan Roannen joukkueeseen paikkaamaan loukkaantumista. Ranskassa 5 ottelussa Nick viimeisteli 15 minuutin peliajalla tilastot 8p/2,2l.  

’Meille tuli kiire saada Mauricelle tuuraaja ja Nick vapautui viime viikonloppuna Ranskasta.

Tässä kohtaa palaset loksahtivat yhteen ja saimme nopeasti sopimuksen aikaan. Toisaalta kuuma linja atlantin taakse on pidettävä auki, koska nyt Jenningskin on poissa ja etsimme hänelle korvaajaa’ kertoo Kobrien puheenjohtaja Markku Turja

 

Kobrille lisää loukkaantumishuolia

Kouvot kaatui upean taistelun jälkeen

Korisliigan pistekakkosen Maurice Creekin loukkaantuminen oli kova isku Kobrille ja lisää nuoskalunta satoi joukkueen kasvoille Kouvoja vastaan.

Kobrat kohtasi Kouvot kotonaan vielä varsin siipirikkoisena, koska vaivoja on useammallakin pelaajalla. Kouvoja vastaan joukkue taisteli todella vahvasti ja tuloksena oli ylivoimavoitto numeroin 99-72 (24-16,20-17,31-14,24-25). Ottelun ensiminuutteja lukuun ottamatta Kobrat hallitsi koitosta läpi ottelun. Toisen jakson kolmannella minuutilla koeteltiin taas kobralaumaa, kun Terence Jennings (4/2) kannettiin kentältä. Valitettavasti välittömästi selvisi, että Terencen kausi on ohi ja alaraajavamma vaatii välittömän leikkaushoidon. Toipuminen vammasta kestää 6-9kk, joten Terenceä ei enää tällä kaudella Kobrissa nähdä. No taistelu jatkui niillä pelaajilla joita oli käytössä.

Talvisota elokuvasta tuttua henkeä kuultiin toisen jakson loppupuolella, kun Tuomas Viertola (3/2/2s) oli paininut aikansa Gibsonin kanssa ja aneli vaihtoa. Kun Kobrien pelaajavalmentaja toimiva Ville Turja (0/3) ykskantaan kertoi, että ’ei mulla oo enää laittaa ketään sun tilalles, kun Panullakin on jo kolome virhettä, koita ny vaan pärijätä, mä tuun itte sinne kohta käymähän. Tämä jos mikä kasvatti Kobrajoukkueen taistelutahdon entistä vahvemmaksi ja puoliajalle mentiinkin Kobrien 44-33 johtolukemissa.

Kobrien hakiessa uudenvuoden aaton aattona pisteet Kouvolasta luvuin 81-88 oli joukkueen takamies Stephen Croone kovassa vedossa tykittäen tilastot (34/8/3s/3r) ja niin nytkin. Kobrien parhaana palkittu Stephen oli Kouvojen puolustukselle lähes pitelemätön ja tykitti korisliigan tämän kauden korkeimman pistemäärän 38. Samaan pistemäärään tällä kaudella on yltänyt vain Kobrien Maurice Creek. Lisäksi Stephen repi 7 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja riisti pallon kolmesti. Kobrien pistetehtailusta Stephenin lisäksi vastasivat pääasiassa Chris Ortiz (24/8/4s/1t), Jussi Turja (17/2/3s/1r) ja kovasti korinalla paininut Panu Peltokangas (13/7/3s/1r/1t). Kobrien aloitusviisikkoon oli jälleen nostettu 16-vuotias Perttu Blomgren (0/1), joka urakoi lähes 20 minuuttia esittäen todella vahvaa ja kypsää puolustuspeliä.

Kobrat ratkaisikin pelin lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka joukkue vei 31-14 ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemissa 75-49. Kobrapelaajien hermo piti upeasti viimeisellä jaksolla ja ero kaventuikin vain pisteellä ja Kobrat otti tärkeät 2 pistettä.

Ville Turja: ’Manageri kysyi ennen ottelua, että onko taktiikka kunnossa ja sanoin siihen, että mitään taktiikkaa ei tarvita, jos sydän on mukana. Niin siinä kävi tänään. Jenningsin loukkaantuminen teki meistä varsin pieniä, mutta meidän alimittaisten isojen pelaajien Tuomaksen ja Panun hieno taistelu oli juuri sitä, että sydän oli mukana. Stephen oli todella hyvä tänään ja Chris Jussi ja Panu huolehtivat kiitettävästi pisteiden teosta. Yhden pelin pystyy taistella tällä tavalla, mutta pitkässä juoksussa meidän on kyllä saatava kavereiden tilalle korvaajat. Hieno voitto tänään koko joukkueelta.’      

Jo huomenna kohdataan sarjajohtaja Vilpas

Kauan ei joukkue voi jäädä surkuttelemaan loukkaantumisia, kun on jo jälleen astuttava kentälle ja haastehan on kovin mahdollinen, kun vastassa on ylivoimainen sarjaykkönen Vilpas. Vilpas on sarjakärjessä 22 voitolla ja 6 tappiolla ja on tämän kauden mestarisuosikki nro 1. Kobrat ja Vilpas ovat kohdanneet 2 kertaa tällä kaudella ja molemmissa otteluissa Vilpas on ollut vahvempi. Lapualla lukemin 77-100 ja Salossa numeroin 97-66. Kobrien amerikkalaisista on mukana enää Chris Ortiz kun taas Vilppaalla ainoastaan Jonathan Jordan on vaihtunut Jaylon Browniin.  Vilppaan peliä pyörittää suvereenilla tavalla yksi kaikkien aikojen suomalaispelaaja Teemu Rannikko, joten nähtävää riittää perjantai-illan huumassa Lapuan Urheilutalolla. Tervetuloa.

 3PA9971

Nick Kellogg

 

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  ktp small@2x

Pe 25.1. klo 18.30
Kobra-Areenalla

Liput 14 € / 11 € / 8 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueTurnerlapuan sanomatilkkavehkon oyLakAptkaptLamminMallaskuuOulunErintajSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustuslouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaSolManpitkisLkuljetuswapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemipedeluxPaViVaakuninurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilaPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullaslsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertego

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 14 €
Eläkeläinen 11 €
Opiskelija 8 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy