iconBasket  iconUk iconYo iconIn iconFb iconTw

Syksy tekee tuloaan ja korisliigan alku lähestyy. Kobrien joukkueharjoitukset uuden valmentajan Lars Ekströmin johdolla pyörähtivät käyntiin 1.8 alkaen. 

Kobrien kasvatti Jussi Turja jatkaa Kobrissa ensi kauden kattavalla sopimuksella. Tuleva kausi on Kobrien korisliigajoukkueessa jo 6. Jussi kärsi loukkaantumisesta lähes puolitoista kautta, mutta viime kaudella 194-senttinen takamies pystyi pelaamaan ehjän kauden. ’Viime kausi sujui totutellessa uudelleen korisliigan rytmiin ja pystyin pelaamaan 50-60 %:n tehoilla jos vertaa aikaan ennen loukkaantumista. Kevät sujui jo paremmin ja kesän olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. Toiveissa on että tulevalla kaudella pystyisin pelaamaan lähes täysillä tehoilla’. Jussi valittiin Kobrien ensimmäisellä liigakaudella 12-13 korisliigan vuoden tulokkaaksi.  Jussi on myös pelannut nuorten maaotteluita 36. Tilastollisesti paras kausi oli kobrien toinen liigakausi jolloin syntyi tehot 9,8pist/2,3levyp/1,1syöttöä ottelua kohden. Viime kauden viimeisessä ottelussa Karhua vastaan, ylittyi myös 1000 korisliigapisteen raja, kun korisukka heilui 17 pisteen verran

Viertola jatkaa Lapualla 

Tuomas Viertola aloittaa 5 kautensa Lapualla. Tuomas luetaan jo lähes Kobrien omiin kasvatteihin, kun ’ihmiskuula’ lempinimen saanut laituri jatkaa myös tulevalla kaudella Kobrapaidassa. Tuomas on noussut yhdeksi yleisön suurimmista suosikeista kovalla ja uhrautuvalla pelitavallaan. Satakiloinen laituri ei kaihda kontakteja ja on parhaimmillaan kovassa pelissä. Parhaat tilastot Tuomaksella on kaudelta 13-14, kun tehot olivat 6,7p/1.6l/1,0s ottelua kohden. Tuomas on pelannut 30 nuorten maaottelua ja voittanut myös SM-kultaa A-pojissa. ’On hienoa jatkaa Kobrissa ja todellakin sitä tuntee jo muuttuneensa vähän Lapualaiseksi. Olemme viihtyneet hyvin täällä ja odotan todella innoissani uutta kautta. Kesäharjoittelu on ollut parasta mitä koskaan ennen ja pelihalut ovat isot’. Tuomakselle on myös lisäjännitystä odotettavissa jo hieman ennen kauden alkua, kun esikoinen tekee tuloaan. 

Peltokangas palaa Kobrapaitaan

Kobrien kasvatti 201 senttinen ja 100 kiloinen Panu Peltokangas tekee paluun Lapualle. Viime kaudella Panu pelasi Uudenkaupungin Korihaissa, jossa syntyi tilastot 5,5p/2,8lev. Sitä ennen Panu pelasi korisliigaa Lapualla 3 kauden verran. Panu viihtyy parhaiten ison pelaajan paikalla, joskin kaareltakin syntyy hienoa tulosta. Viime kaudella Korihaissa Panu sai paljon vastuuta ja peliaikaa kertyikin lähes 20 minuuttia ottelua kohden. ’Viime kausi Korihaissa sujui kokonaisuutena aika mukavasti. Pieni loukkaantuminen vaivasi melko paljon sarjan keskivaiheilla, mutta onneksi se saatiin kauden jälkeen kuntoon. Lapualla pelaamisessa on kuitenkin oma hohtonsa ja pääsimme tosi nopeasti sopimukseen siitä, että palaan Kobrapaitaan’.

’On hienoa, että saimme ’lapualaiset’ jatkamaan ja Panun takaisin Kobrapaitaan. Harjoitukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja kaikki näyttää tulevaa kautta ajatellen kohtuu hyvältä. Meillä on tarkoitus nostaa motivoituneita A-junioreita joukkueeseen, mutta palataan niihin siinä vaiheessa, kun Lars on päässyt tekemään viikon pari töitä kavereiden kanssa harjoituksissa. Muutaman amerikkalaispelaajankin kohdalla ollaan siinä tilanteessa, että sopimuspaperia odotellaan allekirjoitettuna takaisin. Toki pelaajamarkkinoilla on kovastikin ja yllättävääkin tarjontaa, joten katsotaan nyt mitä syksy tuo tullessaan. Olisimmehan me mielellämme palkanneet Aubreyn ja Damonin myös tulevalle kaudelle, mutta liittohallitus oli sitä mieltä, että on parempi että kaverit eivät enää pelaa korisliigassa muuta kuin viemällä amerikkalaispelaajan paikan. No nyt meidän suunnitelmana on sitten rakentaa yhä suuremmassa määrin lapualaista joukkuetta ja eihän sitä tiedä josko Ilari Seppäläkin saataisiin jossain vaiheessa takaisin  kasvattajaseuraan’. Markku Turja kertoo.

Lisää pelaajauutisia luvassa lähiaikoina.      

Korisliiga

Seuraava kotiottelu

kobrat big  ktp small@2x

Pe 27.9. klo 18.30

Kobra-Areenalla

Liput 15 € / 12 € / 9 €

Kaikki ottelut 

Facebook

Liput

Zup Liput
Korikobrat Lapua

Yhteistyökumppanit

 

AlaTalkkariALaurilaALapuaAAtriaBLatomakiBMeverBPiskoBPOPPankkiBSaarikoskiBOsioVikingBmskHalpahalliDatabrosnammoietappiVuorenmaaakkutapiolaSaarenpaameridalillevillaYHSPeepeelujataloAlueTaitouniqueFreshseduLjaspiTurnerlapuan sanomatilkkaketjutvehkon oyfreeboLakAptkaptpiippoTopGreenetavantMallaskuuOulunEvvkuivauspaninirintajnarviSeilabKipup1Escarmatkv-vari-sisustusndtlouhintaliike ylimäki oyKlemettilalapuan-kankuritlapuan autohuoltolapuahoviCanoramaHelastBesthallpitkisLkuljetusKPLammiwapiceHyvaskakalustekkaukokiitoMartelaAukiaStarkmcdonaldspohjanrkekonomitLakeusportLapuanLeipaSilmaALOFKSuperPPHydPirttiPirjonPmajaniemihonkajokipedeluxPaViVaaLismarSouPalurheiluteippi logoMovemakersEncoreSimpsioJaskarilahdensuoRantalainenKatilasmartPaukkuLapuanEnVaasansprintlinkRaMaMVtilipalveluNesteLapuaLappavesiLannensievitaloJaaskelainenhinausTruteclakeaUITTOFenniaepmKotiasunnotautokatmanorRavaltsuRavikesajopariencoreprohuvilajokinenkuortanekullasmbkoskinenlsmvalkacitymhaavemaaruduspowermarkunmhelmicertegosolmioKonevuokrausPm trukki

Yhteystiedot

Kobra-Basket ry
Alajoentie 5
62100 Lapua
info@kobrat.fi 

Yhteyshenkilö
Markku Turja
Puhelin +358 400 017 620
markku.turja@kobrat.fi 

 

Lippuinfo

Otteluliput
Aikuinen 15 €
Eläkeläinen 12 €
Opiskelija 9 €
Alle 7-v 0 €

Henkilökohtainen kausikortti
Aikuiset 195 €
Eläkeläiset 170 €
Opiskelijat 120 €
Paikkakausikortti 245 €

Kertalippusarja
10kpl kertalippuja 120€

KobraKlubi
Yksityisille 345 €
Yrityksille 495 €

Kotiottelut

Kobra-Areena
Lapuan Urheilutalo
Urheilukatu 6
62100 Lapua
Puh. (06) 4384 593
smartum seteli

Meillä käyvät maksuvälineenä
Smartum -liikuntasetelit

Kobra-juniorit    

Korikobrat Lapua ry                        
Jaakko Hietala                                 
puheenjohtaja
Puhelin 050 313 3926
info@korikobrat.com 

© 2019 Kobra-Basket ry • Tietosuoja
WebGarden Oy